İlk eğitim Kocaeli’de

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yürütülen kümelenme çalışmaları kapsamında, eğitim içeriği Avrupa Küme Mükemmeliyeti Vakfı (EFCE) tarafından geliştirilen “Kümelenme Temelli Değişim Yönetim Eğitimi”nin ilki Koc

Türkiye’de ikinci kez gerçekleştirilen eğitim kapsamında, 20 katılımcı toplam 8 haftalık eğitimi ve saha çalışmasını başarıyla tamamlamaları halinde EFCE tarafından “Küme Yöneticisi” olarak akredite edilecek. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı uzman personelleri ve Doğu Marmara bölgesin de faaliyet gösteren kurum temsilcilerinden oluşturulan 4 kişilik ekipler, bölgenin öne çıkan 5 sektöründe kümelenme çalışmaları için zemin oluşturacak bir saha çalışması yürütecek. Saha çalışmaları kapsamında 5 sektörde toplam 15 sektörel toplantı yapılacak olup, Nisan 2017 tarihinde tamamlanması öngörülen saha çalışmaları sonucunda 5 kümelenme için “Stratejik Değişim Yol Haritası” hazırlanacak.

‘UZMANLAR DESTEK VERECEK’

EFCE Eğitmen Sertifikası sahibi üç MARKA Uzmanı Devrim ŞAVLI, Murat ÖZKAN ve Fatma AVŞAR tarafından verilecek olan eğitime, uluslararası düzeyde isim yapmış kümelenme uzmanları da yapacakları sunumlarla destek verecekler. Ayrıca, oluşturulan ekiplere daha önce söz konusu eğitim programına katılmış 5 uluslararası uzman, saha çalışmaları aşamasında destek olacak. Eğitimler kapsamında ülkemizin önde gelen kümelerine de yerinde ziyaretler yapılması planlanıyor.

BAŞKAN MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

Eğitimin ilk gününde, Avrupa Küme Mükemmeliyeti Vakfı (EFCE) Başkanı Dr. Reza Zadeh uzaktan görüntülü bağlantı yöntemiyle katılımcılara yaptığı konuşmada, gün geçtikçe sertleşen uluslararası rekabet ortamında araştırma odaklı kümelenmelerin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. Avrupa’nın önde gelen kümelenme uzmanları tarafından hazırlanan eğitim ve saha çalışması içeriğinin uygulanmasının bölgenin önde gelen sektörlerine önemli katkılar sağlayacağını belirten Zadeh, söz konusu eğitimin Türkiye’de uygulanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti iletti.   

30 Eyl 2016 - 16:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.