İş barışı bozulmasın

İzmit Belediyesi’nde işçilerin Hizmet-İş’e geçmesine karşı açıklama yapan Küçük, “İşçilere Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut ve müdürler büyük baskı yapıyor. Baskı yapılmasın, iş barışı bozulmasın” dedi

İzmit Belediyesi’nde yetkili olan Genel-İş Sendikası’ndan işçilerin istifa ederek Hizmet-İş’e geçmesini değerlendiren Genel-İş Şube Başkanı Vedat Küçük, şu ana kadar 100’ün üzerinde istifa geldiğini belirtti. İşçilerin sendikalarına geri döneceklerine inandıklarını belirten Küçük, 255 üyemize büyük baskı yapıldığını ve işçilerin artık psikolojisinin bozulduğunu kaydetti. Hizmet-İş Sendikası’nın bire bir örgütleme çalışması yapmadığını ve belediyenin yöneticileri tarafından baskıların yapıldığını söyleyen Küçük, işçilerin sendikalarına geri döneceğine inandıklarını ve yine yetkili olacaklarını kaydetti.

BASKI UYGULUYORLAR

İzmit Belediyesindeki sendikal değişimde bir sendikanın çalışma yapmadığını söyleyen Küçük, “Toplu iş sözleşmesi ile ilgi yeniden yetki istemiz 3 Eylül, ancak Ağustos ayında hiç sendikal çalışma yapılmadan Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut ve bazı müdürler arkadaşlarımızı çağırarak baskı ve tehditle Hizmet-İş Sendikası’na geçmelerini istedi. Her türlü baskıyı uygulamaya çalışıyorlar. İşçi arkadaşlarımız baskıların artmasın ardından bize bildirdi. Yetkili sendika olarak işveren konumundaki başkan yardımcısı İbrahim Bulut ve Müdürlerin bu baskıya son vermelerini ve İzmit belediyesindeki iş barışısın bozulmaması için sendika olarak üyelerimizle birlikte çaba göstereceğiz” dedi.

İŞ BARIŞI BOZULMASIN

İşçilerin artık makama davet edilerek ya da telefonla aranarak taciz edildiğini söyleyen Küçük, “Bu baskıların artması nedeniyle kamuoyuna açıklama yapma gereği duyduk. 3 Eylül’de başvuracağız. Ağustos ayı yetkili sendika olarak tekrar üyelerimizin üyeliklerini yenileyeceğiz. Zorla diğer sendikaya geçirilen arkadaşlarımız yeniden yuvalarına dönecek ve biz yetkili olacağız. Kocaeli’deki iş barışısın en yüksek olduğu belediye İzmit Belediyesi. Böyle bir olayın olması çalışanların morallerini en alt seviyeye düşürdü” dedi.

BASKILAR SONA ERMELİ

Bugüne kadar her konuda tarafsızlığını koruyan Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve kadrosunun bundan sonraki süreçte de İzmit Belediye çalışanlarının en demokratik ve yasal hakkı olan sendika seçme haklarında da tarafsız kalmalarını beklediklerini belirten Küçük, “Sendikal tercihe yapılan baskının Türk Ceza kanununda da bir karşılığının olduğunun bilmesini istiyoruz. İzmit Belediyesindeki iş barışının bozulmamasının herkesime imkan sağlayacaktır. Hizmetlerin kalitesinin düşmemesi noktasında bu baskıların sona ermesi noktasında uyarıda bulunmak istiyoruz” dedi.

28 Tem 2015 - 14:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.