İYİ Parti görücüye çıktı

Geçtiğimiz yıl kurulan ve birçok ilde örgütlenmesini tamamlayan İYİ Parti, bugün Çağlayan Restoran’da tanıtıldı.

MHP eski Milletvekili Meral Akşener’in genel başkanlığında kurulan ve geçtiğimiz günlerde de il ve ilçe yönetimini belirleyen İYİ Parti, Fuar içi Çağlayan Restoran’da tanıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programa, İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Cumali Durmuş, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ruhittin Sönmez, DYP eski İl Başkanı Metin Palabıyık, DYP Kocaeli İl eski Başkanı Dolunay Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Öztürk, Dolunay Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Canbaz, Körfez Belediye Meclis Üyesi, Mehmet Aysel ve Emre Minareci, Aydınlar Ocağı eski Başkanı Ahsen Okyar ve partililer katıldı.

‘SURİYE BATAKLIĞI’NDAN ÇIKAMADIK’

Tanıtım programında ilk olarak İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ruhittin Sönmez söz aldı. Sönmez, “TSK, dünyanı en güçlü ordularından biridir. Ancak devletlerin gücü yalnız silahlarla değil düşmanlara karşı caydırıcı olma kabiliyeti ile ölçülür. ABD, terör örgütü mensuplarının çapulcularını sınır boylarımıza yerleştirdi. Bunu keşke diplomasi yoluyla engelleyebilseydik. Suriye’de kontrol ettiğimiz bölgeleri buradan çekilirken kime emanet edeceğiz. Keşke Suriye bataklığından çekilebilseydik. Keşke Türkiye’deki sığınmacıları ülkelerine gönderebilecek şartları sağlasaydık” dedi.

‘ÜLKE TEK ADAMA VERİLMİŞ’

Ülkenin çok kötü yönetildiğini de dile getiren Sönmez, “Umarım iktidar, mezhepsel anlayışı terk eder, dış politikayı, iç politika ve seçim sürecinin aracı olmaktan çıkarırlar. Zeytindalı operasyonunun en az zaiyatla tamamlanmasını temenni ediyorum. Cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidara sahip olmayan bir güçle ülkeyi yönetiyor. Partisizlik, adaletsizlik, ve yolsuzluktan bu ülke usandı. Tarımda dışa bağımlılık arttı. Tarlalarımız boş, meralarımız bina ile doldu. İhraç ve ithalat arasındaki fark 7 Milyar Dolara dayandı. Ortak akla başvurulmuyor. Ortaöğretim sınav sisteminden, yardımcı doçentliğin kaldırılmasına kadar her türlü kararı bir tek kişinin verilmesi isteniyor” diye konuştu.

‘EN ÇOK OYU AK PARTİ’DEN ALIRIZ’

İktidarın koltuğuna yapıştığını bunu çeşitli yollarla yaptığını da dile getiren Sönmez, “Silahlı milis güçlerini devreye sokarlar yine de iktidarı teslim etmezler gibi hepimizi öğrenilmiş çaresizlik içine sokuyorlar. Bizler İYİ Parti’nin organlarında bunu değiştirmek için görev aldık. İYİ Parti, adalet, huzur ve refah isteyenlerin umudu oldu. İYİ Parti’nin seçim barajını aşacağını ancak başka türlü oy oranlarını açıklayamıyorlar. Çünkü partimizin çok fazla oy alacağını kendileri de biliyor. En çok oyu AK Parti kitlesinden alacağız. İlk seçimde bir siyasi deprem yaşayacaklar ve bu depremin büyüklüğü 2002’den daha büyük olacak” ifadelerini kullandı.

‘AKŞENER KAZANIR’

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Fransa örneğini veren Sönmez, “Eğer Meral Akşener Tayyip Erdoğan’la ikinci tura kalırsa Meral Akşener’in seçilme şansı daha yüksek. Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en sevilen ve en nefret edilen ismidir ama Meral Akşener’den nefret eden yok. İyi Parti olarak despot bir rejime doğru ilerlemesini engelleyeceğiz. Eğitim sistemini çağdaş uygarlık seviyesine göre dizayn edeceğiz. Ortak aklı hayata geçireceğiz. İyi Partili olmaktan gurur duyuyorum, partide görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

‘SİZDEN DAHA ÇOK VATANSEVERİZ’

“Suriye’de 7 yıldır yaşanan kargaşa içinde Türk milletine sıkıntı yaratan durumun Afrin’le son bulmasını diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Cumali Durmuş, “100 sene önce Mustafa Kemal ve arkadaşları nasıl senaryoyu yırtıp attılarsa biz de öyle yapacağız o yüzden ülkemin geleceğinden endişe etmiyorum. Bizim korkumuz iç huzurun bozulmaya yönelik sözleri sarf edilmesidir. İktidarı elinde bulunduran iktidar partisi ve yancısı, bizi ülkeyi bölmek isteyenlerle aynı kefeye koyuyor. Daha dün kucak kucağaydınız. İYİ Parti sizden daha çok vatansever, daha çok milliyetçidir, kimseye de yancılık yapmayız. 2019’da nereye gideceğinizi biliyorum. Bana onun yanına bunun yanına geç diyorlar. Bizim derdimiz para değil, ülkedir” dedi.

‘TOTAİLER REJİME İZİN VERMEYİZ’

Son olarak kürsüye çıkan İl Başkanı Serdar Kaman, “Bu arzu, bu istek olmasaydı bu işler kısa sürede tamamlanmazdı. İYİ Parti kadrolarıyla bir umuttur, daha iyi bir Türkiye için aydınlıktır. Hizmet yolculuğunda bilgiyi her zaman ön planda tutacaktır. İYİ Parti tüm medeni değerleri savunacaktır. Türkiye artık üretmek, sosyal bütünlüğünü sağlamak, eğitim seferberliği yapmak zorundadır. Sanayi çağını ıskaladık ama bilgi çağını ıskalayamayız. Toplum için fedakarlık yapacak dengeli kişiler yetiştirmek istiyoruz. Türkiye değerlerini yıpratan totaliter rejimlerin önünü açan şartlar kapatılmalıdır. Bizler milletin iktidarı için buradayız” şeklinde konuştu. Türkiye’nin iyi yerlere gelmesi için sadece elini değil vücudunu taşın altına koyan ilçe yönetimimi teşekkür ediyorum” dedi.

İYİ PARTİ İL VE İLÇE BAŞKANLARI

İl Başkanı Serdar Kaman, İzmit İlçe Başkanı Ufuk Turan, Körfez İlçe Başkanı Ömer Tayran Gölcük İlçe Başkanı Büşra Karademir, Çayırova İlçe Başkanı Esra Tolu, Kartepe İlçe Başkanı Musa Coşkun, Başiskele İlçe Başkanı Şaban Gencer, Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Baş, Kandıra İlçe Başkanı Hilal Altınay, Darıca İlçe Başkanı Av. Ekrem Korkmaz, Çayırova İlçe Başkanı Beyler Sevindik,  Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur, Derince İlçe Başkanı Esra Tok. Ayşe AYDIN

21 Oca 2018 - 16:59 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.