İzmit Belediyesi’nden yeni proje

İzmit Belediyesi eski elbiselerin değerlendirileceği yeni bir projeye imza atıyor

Atıkların toplanması ve geri kazanımı konularında Türkiye’ye örnek çalışmalar yapan İzmit Belediyesi, şimdi de tekstil atıklarının da geri dönüşümünü sağlıyor. Bu konuda Trend DK Tekstil ile işbirliği anlaşması yapan İzmit Belediyesi, ilk etapta şehrin 25 noktasına tekstil atık konteynerleri yerleştirdi.

ÇÖP YERİNE KUTUYA

Kullanılmış giysi, ayakkabı, tekstil kumbaraları sayesinde daha önceden vatandaşların çöpe attıkları kullanılmış eşyalar toplanarak ayrıştırıldıktan sonra kullanılabilir olanlar başta Afrika ülkeleri olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılamayacak eşyalar ise geri dönüştürülerek ekonomiye ciddi katkılar sağlanmış olacak. Yetkililer, kullanılmış giysi kumbaralarının ilk etapta muhtarlıklara, mahalle konaklarına konulduğunu ilerleyen günlerde başka yerlere de konulabileceğini söylediler. Uygulamanın Kocaeli de ilk olduğu kaydedildi.

21 Eyl 2017 - 14:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.