Kandıra Devlet’e Kandıralı başhekim

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şeref Kasımoğlu, görevini Kandıralı Dr. Bülent Uysal’a devretti

Sedef ALKANDURUR - ÇAĞDAŞ KOCAELİ / Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne müdür yardımcısı olarak atanan M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şeref Kasımoğlu, düzenlenen devir teslim töreni ile görevini Dr. Bülent Uysal’a devretti. Törene Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Kamu Hastaneleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Sağlık Hizmetleri ve İlaç Eczacılık Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. M. Coşkun Güler, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Arzu Aşı, hastane yöneticileri ve idarecileri katılım sağladı.

‘KANDIRA’DA HEKİM EKSİĞİ YOK’

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, “Hastanemiz yeni binası ile birlikte bölgede ciddi bir açığı kapatıyor ve her geçen gün hizmetlerine yenilerini ekliyor. Özellikle son yıllarda yoğun bakımı ve fizik tedavi hizmetleriyle büyük bir ivme kazandı. En büyük handikabımız ise tüm ilçelerde zaman zaman hekim eksikliklerinin yaşanması ancak şuana kadar Kandıra’da hekimlerde hiçbir eksiklik yaşatmadık” dedi.

‘KANDIRALI OLMASINDAN MUTLUYUZ’

Görevi devralan Başhekim Dr. Bülent Uysal’ın Kandıralı olmasından mutluluk duyduklarını da ifade eden Ergüney, “Başhekimimizi Kandıralı olduğu için seçmedik ancak biz kendisine görevi tevdi ettikten sonra ailesinin Kandıralı olduğunu öğrenince daha da mutlu olduk. Böylece kendi memleketine de hizmet etmiş olacak. Bülent Bey’i tebrik ediyoruz. Tüm ekibine, ilçemize ve ilimize, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘SEVK ALAN HASTANE KONUMUNDA’

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne müdür yardımcısı olarak atanan Kasımoğlu ise, “Sağlık Bakanlığı’ndaki idari görevleri ben bayrak yarışı olarak görüyorum. Biz bayrağı Coşkun Bey’den aldık, inşallah bugün Bülent Bey’e devrediyoruz. Burada 2 yıla yakın bir süre görev yaptım. Sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunmak adına tüm çabamızı gösterdik. Hastanemizde sadece Kandıra halkına değil, Şile ve Ağva’dan gelen hastaları da kabul ettik. Hastanemiz düne kadar dışarıya sevk eden bir hastane konumunda iken, özel ve devlet hastanelerden sevk alır hale geldi. Bu başarının altında hastanede görevli tüm sağlık çalışanlarının büyük katkısı ve özverisi var. İnşallah bu başarı Bülent Bey ile daha üst seviyelere çıkartılır ve Kandıra halkının buradan daha iyi hizmet alması sağlanır” şeklinde konuştu.

MEMLEKETİME HİZMET EDECEĞİM

Görevi Kasımoğlu’dan devralan Dr. Bülent Uysal ise yaptığı konuşmada, “Öncelikle beni bu göreve layık gördüğü için başta Şenol Ergüney olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Kendi memleketime hizmet edeceğim için mutluyum. Başhekimlik zor bir görev ve bu görevi Şeref Bey gibi deneyimli bir yöneticiden devralmak bu işi daha da zorlaştırıyor. Ama kendi insanıma hizmet edeceğim için bunu avantaj olarak görüyorum. İnşallah hastanemizin şuan ki konumunu sağlık hizmetleri açısından daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız. Şeref Bey’e de yeni görev yerinde başarılar diliyorum” dedi.

DR. BÜLENT UYSAL KİMDİR?

1988, İzmit doğumlu. Ailesi Kandıra’nın Goncaaydınlar Mahallesi’nden olan Uysal, 2012 yılında Kırıkkale Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Siirt Pervari Devlet Hastanesi’ne atandı. 2014-2017 arasında Pervari Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik görevinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası.

14 Ara 2017 - 13:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.