Karakadılar, ‘Yoksa battı da çıkamadı mı?’

CHP Kartepe İlçe Başkanı Karakadılar, Köseköy Kavşağı’nda yapılan battı çıktı projesiyle ilgili, “Battı çıktı projesiyle esnaf battı. Müteahhit firmada iflas ederek ortadan kayboldu. Yoksa battı çıktı, battı da çıkamadımı

Kerim ÇELİK - ÇAĞDAŞ KOCAELİ / CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar yaklaşık 1 yıldır yapımı süren ve 1 haftadır tüm çalışmaların durduğu Köseköy Kavşağı’nda bulunan battı çıktı projesinin olduğu bölgede açıklamalarda bulundu. Karakadılar, “Bu projenin bitmesi kaç yıl daha sürecek? Yoksa battı çıktı, battı da çıkamadı mı? Batan yine esnaf ve vatandaş, zeytinyağı gibi yine üste çıkan ise AKP’nin yerel yönetimleri mi olacak? Müteahhit firmanın ise elektrikleri bile kesilmiş. Elektrik faturalarını bile ödeyememişler. İflas edip ortadan kayboldular zaten” dedi.

‘KARTEPELİ HAKETMİYOR’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karakadılar, “Bu projenin hatalı bir proje olduğunu bildiğiniz halde muhteşem bir işe imza atmış gibi objektiflerin karşına geçtiniz. Kot farkı koyduğunuz esnaf tabure mi? Yoksa merdiven mi koyarak bu kot farkını kapatıp müşteri bekleyecek? Kartepe’nin en işlek mahallerinin ana girişlerini trafiğe kapatarak trafik akışı kesildi. Ticaret hayatı durma noktasına geldi. Bu esnaf sabretmek istedi. Fakat şimdide müteahhit kaçtı. Bu vefalı esnafın her yanlışınızı sineye çekmesini beklemeyin. Bu sorumsuzluğu hiçbir Kartepelihaketmiyor” sözlerini kullandı.

‘NEDEN ARAŞTIRILMADI?’

Konuşmalarına devam eden Karakadılar, “Şimdi yüklenici firma Şaara Mühendislik iflas edip işi bıraktı gitti. Bu firmaya ihale verirken hiç mi araştırılmadı? Neye göre bu firmaya ihale verildi? Bu firma bu kadar düşük meblağa işe talip olduğunda neden araştırmadınız? Siz matematik bilmez misiniz? Sürekli kandırılan iktidar mensupları olarak Kartepe halkını da kandırırız diye mi düşündünüz? Proje yanlış, yüklenici firma hatalı, Taşeron firmalar, esnaf ve vatandaş mağdur durumda. Hadi söyleyin bize bu millet ne kadar daha yaptığınız hataların bedelini ödeyecek” şeklinde konuştu.

22 Şub 2018 - 16:31 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.