Karamürsel’in Kurtuluşu’nun 94. Yıldönümü

Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü kutlama etkinlikleri nedeniyle ilk tören Karamürsel Alp’ in mezarı başında yapıldı

Kutlama etkinliklerine Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Karamürselbey Eğitim Merkezi Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Kıdemli Albay Osman Özyazıcı, Karamürsel Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Coşar Özler, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Davetliler, Karamürsel Alp’in kabrine şükran ziyaretinde bulundu ve İlçe Müftülüğünce şehitlerimiz için dua okundu. 4 Temmuz Kurtuluş günü resmi töreni, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla devam etti. Tören, saat 10.30’da Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

‘YAŞAYAMADIĞINIZ YILLARA LAYIK BİRER İNSAN OLACAĞIZ’

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kurtuluş Savaşı’nda Karamürsel halkının göstermiş olduğu destansı kahramanlıktan bahsetti. Başkan Yıldırım, “İlçemizin İşgali esnasında düşmanın mermisine, süngüsüne göğsünü siper eden, Karamürsel’in kurtulduğu günü göremeyen, şehitlerimiz, yiğitlerimiz, Kaymakam Vekili Mürteza, Yüzbaşı Bayraktar İlyas, Keleşoğlu Şükrü, Viran Ali ve diğerleri, selam olsun sizlere, nurlar içinde yatınız. Bugün kanınızla sulanan bu topraklarda huzur ve refah içerisinde yaşayan bizler, döktüğünüz kanlara, yaşayamadığınız yıllara layık birer insan olacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

‘BİR YEMİNİMİZ DAHA VAR’

Öncelikle Karamürsel halkına seslenen Başkan Yıldırım, “Kurtuluş günlerimizin mimarı olan, bir milletin birlik olduğunda cihana meydan okuyabileceğini kanıtlayan, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, büyük komutan, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Sana söz veriyor ve yemin ediyoruz ki, ola ki bir gün Türk milletinin gücünü ve kudretini unutanlar, önderliğinde yapılan milli mücadelede yazılan destanları hafife alanlar çıkar. İşte o zaman 94 yıl önce olduğu gibi göğüslerimiz yine düşmana siper olacaktır ve Karamürsel’imize ilk ayak bastığın bu yer, o densizlerin son ayak bastığı yer olacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘AMACIMIZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ İLELEBET PAYİDAR ETMEK’

Yıldırım, konuşmasında üzerlerine düşen görevleri sıralayarak, “Kurtuluş savaşında kanıyla, canıyla, mücadele etmiş, bizlere bu cennet vatanı emanet etmiş şehitlerimizin, gazilerimizin, bu mücadelesine minnet ve şükranımızı nutuklarla, şiirlerle, şarkılarla bildirmekle yetinmemeliyiz. Böyle bir ecdadın mirasçıları olarak bizlere düşen; bağımsız, bağlantısız, millet iradesine dayalı kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar etmektir. Aramıza sokulmak istenen her türlü nifak tohumunu söküp atmaktır. Dün, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kurtuluş savaşında nasıl omuz omuza savaştıysak, bugün de Tek Millet haline gelmektir. Kız kardeşimizin gelinliği, şehidimizin son örtüsü olan Ay Yıldızlı Tek Bayrağımızın altında birleşmektir. Ecdadımızdan bizlere emanet kalan Tek Vatanımız üzerine kurulan hesapları bozmak, oyunlara gelmemektir. Birlik ve beraberlik ile mazlum halkların umudu, Kurtuluş için bir yardım eli bekleyen milletlerin hamisi olacak Tek Devlet olduğumuzu unutmamaktır.” diyerek sözlerine devam etti.

‘VAKİT, LİDER ÜLKE TÜRKİYE’Yİ OLUŞTURMA VAKTİ’

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım konuşmasının sonunda, “Şimdi sıra yokluk içerisinde kurulan bir devletin, nasıl bir dünya devi haline gelebildiğini gösterme zamanıdır. Kurtuluşunu, Kuruluşunu tamamlamış bir ülke olarak şimdi Lider Ülke Türkiye’yi oluşturma vaktidir. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yokluklar içerisinde kurulan bu devlete muasır medeniyetler seviyesini hedef olarak koyduğunu asla unutmamalıyız. Bu hedefe ulaşmak için var gücüyle çalışmak hepimizin boynunun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canları pahasına bu vatanın kurtuluşu için mücadele veren şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Yine bu vesileyle, törenimize katılan tüm Karamürsellileri sevgiyle selamlıyorum. Bayramımız kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

TARİHİ BELEDİYE BİNASINI İNCELEDİLER

Konuşmaların ardından Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kaymakam Ahmet Narinoğlu ve beraberindekilere restoresi tamamlanmak üzere olan tarihi belediye binasını inceleyerek binada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

04 Tem 2015 - 15:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.