Kent Bayramlaşması ve alternatifi

Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve bu yıl 21.si düzenlenen Kent Bayramlaşması beklenilen ilgiliyi göremedi.

Kent Konseyi Başkanı H.İbrahim Kahraman’ın programa tüm siyasi partilerin katılımını sağlama uğraşı sonuç vermedi ve CHP başta olmak üzere birçok muhalefet partisi kent bayramlaşmasına katılmayarak, Fethiye Caddesi’nde Sivil İnisiyatif Platformu’nun düzenlediği Alternatif Kent Bayramlaşması’na katıldı. Anlaşılan o ki bu bölünme önümüzdeki bayramlarda da kendini gösterecek gibi duruyor. Oysa aslında amaçlanan şey oldukça güzel bir şey. Tüm kentin bir yerde bayramlaşması ve bu bayramlaşma programında herhangi siyasi ve etnik bir temel oluşturulmadan, tüm kesimlerin gönül rahatlığı ile katıldığı bir programın kentimiz adına oldukça önemli. Ancak bu bayramda da bu birliktelik maalesef sağlanamadı. Konuyla ilgili gazetelerde çıkan bazı yazılara baktığımızda ağırlıklı olarak Kent Bayramlaşması’na katılmayan CHP’nin bu tavrının eleştirildiği görülebiliyor. Ancak kimse CHP’nin çekincelerini düşünmüyor. Halbuki bir davet düzenlenirken, o davete katılacak misafirlerden ziyade ev sahibinin misafirlerin olası çekincelerini engelleyici bazı refleksler geliştirmesi gerekir. Yani konuyu tersten yorumlarsak, CHP Kent Bayramlaşması ile ilgili bazı çekinceler taşıyor ve Kent Konseyi belki de bu çekinceleri yeterince gideremiyor da diyebiliriz. Sadece CHP’de değil, Sivil İnisiyatif Platformu’nun da Kent Bayramlaşmasına bir kırgınlığı olduğu ve bu sebeple birkaç yıldır alternatif bir program düzenlediği biliniyor. Tüm bunlar bir araya getirildiğinde ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor. Ben bir bayramlaşma programı düzenliyorum, herkeste buna katılsın demekle maalesef toplu bir bayramlaşma gerçekleştirilemiyor. Umarım bir daha ki bayrama kadar hem CHP’nin hem de bazı sivil toplum kuruluşlarının Kent Bayramlaşması ile ilgili çekinceleri giderilebilir.     

29 Tem 2014 - 14:18 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.