Kıdem tazminatı konusunda önemli açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalarda bulundu

Başbakan Davutoğlu, konu ile ilgili sorulan bir soru üzerine "Şimdi kıdem tazminatı meselesi her zaman ülkemizin gündeminde oldu. Biz bu hususun iş verenlerimizin ve işçilerimizin ortak bir perspektifle onlarla diyalog içinde sonuçlandırılması önemli

Birisi, kıdem tazminatından istifade eden çalışanlarımızın, gerçek çalışanlara nispeti çok düşüktür. Yüzde 85-90 bundan faydalanamaz durumdadır. Birinci hedefimiz bütün çalışan kesimleri içerecek şekilde nasıl yaygınlaştırabiliriz? Öbür taraftan kıdem tazminatının işveren üzerine getirdiği bazı yükler var.

Bunları yükleri azaltıp, işçilerimizin yaygın biçimde kıdem tazminatından istifade etmelerini sağlayacak bir mekanizmayı nasıl kurabiliriz? İşverenlerimizin yükünü hafifleten, ama işçilerimizin de bundan istifade etmesini, bu haktan bu imkandan istifade etmelerini devam ettirecek bir arayış içerisindeyiz. Bu çalışmaları btün paydaşlarla paylaşarak birlikte bir4 çözüme kavuşturmak.Bu zaten kıdem tazminatıyla birlikte değerlendirilecek bir husus. herkes için en uygun modeli geliştireceğiz." dedi.

BİR GÜNDE 505 İŞÇİ GELDİ

Bakan Çelik ise "Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, hükümet olarak tarafların uzlaşmasını hedef alan bir konu. Ama işin özü şu. Bütün açıklığıyla ifade ettik. Şu andaki uygulama sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Dün, 505 işçinin kıdem tazminatını alamadığı için bakanlğımıza müracaatı vardır. Bu bir günde bize gelen bir talep.

Burada amaç bütün işçilerin bu haktan yararlanmasını sağlayacakları bir düzenlemeye geçmektir. İşçilerimizin bir hak kaybı, ne programımızda, ne söylemimizde, ne eylemimizde söz konusu değildir. Tüm çalışanlar açısından son derece önemli bir adım diye düşünüyoruz" dedi.

KAYNAK:POSTA

28 Oca 2015 - 12:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.