Kırım’dan İstanbul’a hasta nakli

Kırım Dernekleri Federasyonu, Kocaeli Kırım Tatarları Derneği, Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Odesa Konsolosluğu’nun ortak çalışması ile Kırım’da tedavi olamayan hastalar İstanbul’a getirildi

Kırım’dan İstanbul’a hasta nakli. Kırım Dernekleri Federasyonu, Kocaeli Kırım Tatarları Derneği, Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Odesa Konsolosluğu’nun ortak çalışması ile Kırım’da tedavi olamayan Kırımlılar İstanbul’a nakledildi. Hasta Kırımlı çocuklar Refat Seyitnebiyev, Arslan Selimov, Elvin Kadirov, Amine İbragimova ve Elmaz Kumysheva refakatçileri Leman Selimova, Eldara Kadirova, Melihe İbragimova, Marlen İbragimov ve Azize Kumysheva ile birlikte İstanbul'a ulaştı. Hastalar derneğin çalışmaları ile Atatürk Havaalanı’ndan ambulanslar ile alınarak Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Hastaların Türkiye’de tedavi görmesinde Kırım Dernekleri Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Genel Sekreter Zümran Aracı, Sekreter Ferit Toplu ve Türkiye’nin Odessa Başkonsolosu Nur Özge Sağman ile muavin konsolos Leman Sınav’ın büyük gayretleri olduğu kaydedildi. Dernekten 3 kişi beraberlerindeki Rusça tercüman ile birlikte hastanede bekleyerek hastalar ile ilgileniyor.

21 Ağu 2014 - 14:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.