Kırkpınar’da Sanat Fest rüzgârı

Sanatçı Melek Açelya Bağdat’ın Kırkpınar şenlik alanında organize ettiği Sanat Fest festivali bu yıl 10 bin’in üzerinde ziyaretçinin katılımı ile gerçekleşti

Sapanca Kırkıpınar Şenlik alanında düzenlenen 4. Sanat Fest El Sanatları festivali geçtiğimiz yıllar gibi bu yılda ziyaretçi akınına uğradı. Sanatçı Melek Açelya Bağdat’ın düzenlendiği ve organize ettiği festivale bu sene 10 binin üzerinde ziyaretçi katılım gösterdi. Yaklaşık 80 katılımcının stantlarını açtığı ve el emeği göz nuru ürünlerini sergilediği festivalde 14 gıda standı da ziyaretçilere hizmet verdi.

VEKİLLER VE BAŞKANLAR DA KATILDI

Sapanca Kırkpınar beldesine ayrı bir canlılık ve renk katan festivale sanatseverlerin yanı sıra Belediye Başkanları, Milletvekilleri ve siyasi parti temcileri de katılım gösterdi. Festivalin ilk gününde Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ve eşinin yanı sıra Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Kırkpınar Muhtarı Ahmet Pir ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

EL EMEĞİ GÖZ NURU

İlk olarak 2009 yılında yapılan ve bu yıl 4.düzenlenen Sanat Fest Festivaline Türkiye’nin her yerinden katılım gösteren sanatçıların el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı. Festival boyunca katılımcıların ellerinden çıkan Ebru Sanatı ürünleri, Filigrofi, Cam, Seramik, Ahşap Boyama, Takı Tasarım, Moda Tasarım, Ev Tekstil ürünleri gibi ürünlerin ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

‘DAHA GÜZELİNİ YAPACAĞIZ’

Düzenlenen festivalin organizasyonunu üstelenen Mehmet Ali Bağdat'ın kardeşi Melek Açelya Bağdat bu yıl 4.sü düzenlenen festivale geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla ziyaretçi geldiğini belirterek, “Her geçen yıl bir önceki seneye oranla daha güzel işler başarıyoruz. Festivalimiz hem sapanca bölgesinden hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerin ilgisi ile çok güzel bir boyuta ulaştı” dedi

Ünlü İş Adamı Mustafa Karslı’nın baldızı Oya Hoşgel’de düzenlenen festivalde yaptığı yemekleri görücüye çıkardı

‘ÇOK GÜZEL ZAMANLAR GEÇİRDİK’

Festivalin ilk gününden itibaren çok güzel zamanlar geçirdiklerini dile getiren Bağdat, “ Bugün festivalimizin son günü. Çok güzel bir festival dönemi geçirdik. Hem burada ürünlerini sergileyen sanatçılar hem de ürünleri görmeye gelen ziyaretçiler çok memnun bir şekilde buradan ayrılıyor. Ben de böylesine güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığım için çok mutluyum” diye konuştu

‘BAŞKA İLLERDE DE YAPMAK İSTİYORUZ’

Önümüzdeki yıllarda başka illerde de böyle güzel festivaller yapmak istediklerini söyleyen Bağdat, “ Buraya gelen tüm sanatçılar ve sanatseverle bize ‘neden başka illerde yapmıyorsunuz?’ diye soruyor. Bizim de şuan da ilk hedeflerimiz arasında Sapanca Kırkpınar Şenlik alanında gerçekleştirdiğimiz festivalimizi başka illerde de yapmak ve festivalimizi Türkiye çapında bir festival haline getirmek” dedi.

TÜM SANATSEVERLER DAVETLİ

Gelecek yıl düzenlenecek olan Sanat Fest festivaline tüm sanatseverleri davet eden Bağdat, “ Kısmet olursa gelecek yıl artık geleneksel hale gelen festivalimizin beşincisini düzenleyeceğiz. Bu senede katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz memnun etmenin mutluluğunu yaşadık. Ben, buraya gelerek hem sergilenen ürünleri görmek isteyen hem de akşamları festival alanımızda müzik ziyafetini doyasıya tatmak isteyen tüm vatanseverleri festivalimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı. n Bilal ÇIĞRIM

26 Tem 2015 - 14:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.