Kocaeli en mobil 6. il

Turkcell son 3 yılın teknolojik dönüşüm haritasını çıkardı. ‘2014 Turkcell Mobil Şirket Haritası’nda en mobil 6. İl Kocaeli oldu

Turkcell, şirketlerin mobil teknolojileri kullanmaları amacıyla 3 yıl önce hayata geçirdiği “Akıllı Şirket” vizyonu ile 30 ilde 50 binin üzerinde kurumsal müşteriye hizmet verdi. Firmaların teknolojiyi ne kadar kullandıklarını bir araştırma şirketiyle birlikte ölçümleyen şirket Türkiye’nin teknolojik dönüşüm haritası niteliğindeki bilgileri kamuoyuyla paylaştı.3 yıl içinde “Akıllı Şirket” skorları yükselirken iller ve sektörlerin teknoloji kullanımları pozitif değişimler gösterdi.  

KOCAELİ 2014’TE 6. SIRADA

“Akıllı Şirket” skorları il bazında değerlendirildiğinde Türkiye’nin ve şirketlerin teknoloji kullanım haritalarının zaman içinde değişim gösterdiği görüldü. İzmir, Antalya, Bursa, Konya ve Mersin illerinde şirketlerin teknoloji dönüşümleri ivme kazandı ve listede daha üst sıralara oturdu. Sektör bazında değerlendirildiğinde ise özellikle enerji sektöründe bir sıçrama gerçekleştirildiği görüldü. 3 yıl önceki “İlk 10” listesinde yer almayan “Kamu ve Devlet Kurumları”nın da makineler arası iletişim (M2M) ve pazarlama çözümleri ile vatandaşa ulaşarak ve yeni hizmetler sunarak teknolojiyi daha fazla kullanıp listeye girmesi dikkat çekti. Sadece 2014’ün ilk yarısında 5 binin üzerinde şirket işlerini tamamen mobilden yönetme yoluna gitti. Büyük ilgi gören Araç Takip çözümünde, 500 bin adet araca ulaşıldı ve bu alanda Türkiye Avrupa’da birinciliğe yükseldi.  

EN MOBİL İL: İSTANBUL; EN MOBİL SEKTÖR: FİNANS

2014 Turkcell Mobil Şirket Haritasında en mobil iller 1. İstanbul 2. Ankara 3. İzmir 4. Antalya 5. Bursa 6. Kocaeli 7. Konya 8. Adana 9. Mersin 10. Gaziantep olurken; 2014’te Türkiye’nin en mobil sektörleri 1. Finans, 2. Endüstri-Üretim, 3. Enerji, 4. Hızlı Tüketim Malzemeleri, 5. Tekstil, 6. Lojistik, 7. Eğitim, 8. Sağlık, 9. Bilgi Teknolojileri, 10. Kamu ve Devlet olarak sıralandı.

21 Tem 2014 - 14:34 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.