Korkmaz: 1 Kasım milat olacak

AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı’nın 31. Genişletilmiş Danışma Meclisi’nde tüm teşkilatın seçime hazır olduğunu ifade eden İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, “1 Kasım bizim için milattır. 1 Kasım’da bu millet yine şahlanacak

AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı’nın 31. Genişletilmiş Danışma Meclisi’ne Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, Cemalettin Kaflı, Mehmet Akif Yılmaz, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Enes Akbal, il ve ilçe yönetimleri ile partililer katıldı.

‘1 KASIM MİLAT OLACAK’

İlk olarak kürsüye gelen İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor bu dönemde. Vatan evlatları şehit olmakta ve milletimizin içi yanmakta. Ülkemiz bu sıkıntılı günlerin üstesinden gelecektir.  Bugünden tezi yok çalışmalara başlıyoruz. 1 Kasım bizim için milattır. 1 Kasım’da bu millet yine şahlanacaktır. Önümüzdeki süreçte çok daha iyisini yapacağız. Çöken karabulutları dağıtıp, ülkemizi aydınlatacağız diyerek ”Sandıktan çıkan sonuçlara milli irade deyip saygı duyduk. Başbakanımız koalisyon görüşmeleri için elinden geleni yaptı ama muhalefet partileri ülkenin önünü tıkadı. İnşallah önümüzdeki seçim sonucunda ülkeyi yine AK Parti yönetecektir. 7 Haziran seçimi bize tecrübe kazandırdı. Bugün artık tüm kırgınlıkları bir kenara bırakarak çalışmalıyız. İşte bu destanları yazacak olan sizlersiniz. 7 Haziran seçimleri birbirimize sımsıkı sarılmamız gerektiğini bir kere daha hatırlattı. Allah teşkilatlarımızın yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

DOĞAN, ABİ ALKAN’I ELEŞTİRDİ

Korkmaz’dan sonra kürsüye gelen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, şehit olan askerlere rahmet diledi. Doğan, “Allah ailelerine kolaylıklar ve sabırlar versin. Biz Türk Milleti çok zor bir coğrafyadayız. Yüzyıllardır bu varlığımızı canımızla  kanımızla koruduk. Ölüm Allah’ın emri. Gelecek ama bunu mertebelerin en güzeli ile almak şereftir. Olan olaylarda hiçbir azman ağıtlar yakıp bu yolda gidenlere cesaret ve enerji verecek değiliz” diyerek Hakkari’de şehit olan Ali Alkan’ın cenazesinde hükümete yüklenen abi Mehmet Alkan’ı eleştirdi. Doğan, “Partimizin kuruluşundan bu yana tam 14 yıl geçti. Artık şehrimize AK Parti belediyeciliği damgasını vurmuş bulunuyoruz. Bu güzel hizmetlere halkımız alıştı ve daha güzellerini istiyor. Birbirimize daha fazla sarılıp göz göze gelmeliyiz” dedi.

‘TASARRUFU ÖĞRETEBİLİRİZ’

Önümüzdeki dönemlerde projelerin bir bir hayata geçeceğini hatırlatan Başkan Doğan, “İnşallah İzmit 2023 olarak hazırladığımız projeler bu dönemde hayata geçecek. İzmit Belediyesi işini iyi yapan, parayı iyi yöneten, hatta iddia ediyorum tasarruf konusunda Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olan belediyedir.  Yıllarca halkın kuruşuna göz dikenler oldu. Bazı siyasi kimlik altında, bazıları medya adı altında bazıları sivil toplum örgütü adı altında kendini gösteriyor. Bunlar şehrin gelişmesini değil kendi çıkarlarını düşünüyor. Gençlik projelerimiz adım adım hayata geçiyor” diye konuştu.

‘ÇARŞI HER ŞEYE KARŞI’

Ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Biz askeriz her zaman hazırlıklıyız. Sorumluluktan kaçanlar, halk hizmeti önemsemeyenler, milletin kanayan yarası terör belası başladı. Bunu asla önemsemeyenlere halkımız sandıkta gösterecektir. Başka çıkar yolumuz kalmadı. Keşke hükümeti kurabilsek de millete hizmet yolunda emin adımlarla ilerlesek. Ama sorumluluk alan yok. MHP’nin tavrı belli. Çarşı her şeye karşı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tavrını izliyoruz. Madem koalisyon dedi bu millet, gel şu millete nasıl hizmet ederiz onu düşünelim. Valla böyle bir dertleri yok adamların. Fukaralıktan, yoksulluktan kurtulmak istiyoruz. Dünya bizi izliyor. Artık 13 yıl önceki Türkiye yok” şeklinde konuştu.

‘YANLIŞ VARSA, BANA SORUN’

Kimi grupların partisine ve belediyesine yönelik yıpratma politikası içinde olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “İki yüzlü şer odaklar bizi birbirimize düşürmek için her şeyi yapıyor. Gördüğünüz yanlışı kabul etmeyin. Nasıl telafi edeceğiz bunu düşünün. Bazen öyle şeyler dinliyoruz ki aslı yok, astarı yok. Yöneticiysen vatandaşı önemsememe hakkın yok. Büyükşehirle ilgili yanlış bir şey duyarsanız. Benim telefonum açık, arayın beni, samimi olarak gelin benden her türlü bilgiyi alın. Çok değişik dedikodular yayma gayretleri var. Bu virüslere asla müsaade etmeyelim. Ama biz hedefe doğru yürüyoruz. Bu millete hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM DE EKSİKLERİMİZ OLDU’

Milletvekilleri adına konuşma yapan Milletvekili Zeki Aygün, “3-4 yıldır Ortadaoğu’da insanlar katledilirken ses çıkarmadılar. Batı şimdi bize insanlık dersi vermeye kalkıyor. Ne güzel ki şu AK kadrolar gerçekleri görerek bu ülkeye hizmet etmesine izin verdi. 7 Haziran’da o üst akıl hristiyanı, ateisti, teröristi hepsi bir araya geldi. AK Parti’yi nasıl aşağı çekeriz diye hesap yaptılar. AK Parti’yi taşeron yapılaşması, emekli maaşı ve asgari ücretten vurdular. Bizim de belki bazı eksikliklerimiz belki vardı. Bizler de bu süreçte eksikliklerimizi gördük” dedi. Bazı medya organlarını da teröristi savunmakla suçlayan Aygün, “Ak Parti bu ülkeye kötülük mü yaptı. Enflasyonu düşürdü suç mu işledi. Kişi başı geliri 10 bin dolara çıkardı suç mu işledi. IMF’yi kapı dışarı etti diye suç mu işledi” diyerek isyan etti.

CEYHAN’IN HEDEFİNDE MUHALEFET VARDI

Son olarak mikrofona gelen İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Çuvaldızı kendimize batırmak suretiyle yapılması gereken ne varsa yaptık. Bugün kendilerini naza çekmişler. Sanki bu işin sorumluluğu AK Parti’deymiş gibi davranıyorlar. Bu hükümette HDP’li bakan veya başkanlar olursa bunun birinci sorumlusu MHP ikincisi CHP’dir. AK Parti olarak 45 gündür ne gerekiyorsa yaptık. Ayaklarına gidip söyleneni söyledik. CHP Sözcüsü Haluk Koç’a tekrar yüklenen Ceyhan, “Bu ülkede milli birlik olacaksa bunun adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Şehitlerimiz üzerinden sloganlar atmak milliyetçilik olmuyor” dedi. Ardından HDP’ye yüklenen Ceyhan, “HDP verilen mesajı yanlış almış. Sanki terörü AK Parti yaratmış öyle bir algı yaratılıyor. Kapı kapı dolaşıp sorumluluk almayan MHP’yi de CHP’yi de terörle kol kola olan HDP’yi de bu millete anlatacağız ve milletin partisini iktidara getireceğiz. Bunun için omuz omuza çalışmamız gerekiyor” dedi. n Ayşe AYDIN

26 Ağu 2015 - 13:08 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.