Korkmaz, Karaosmanoğlu’nu ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Cebrail Korkmaz’ın evine konuk oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Cebrail Korkmaz’ın evine konuk oldu. Diyarbakırlı hemşerileriyle birlikte Başkan Karaosmanoğlu’nu evinde misafir etmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Cebrail Korkmaz, “Evimize şeref verdiniz. Bizlere misafir olduğunuz için çok mutlu olduk. Şehrimize ve ilçemize hizmetlerinizden dolayı da ayrıca teşekkür ederiz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ziyarette, “Ülkemizin birlik ve beraberliği açısından aynı değerlere inanmış bizlerin arasında hiçbir fark yoktur. Kentimizde yaşayan her vatandaşımızın hizmetindeyiz. Herkese eşit mesafede hizmet üreterek toplumumuzun huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz. Halkımızın arasına nifak sokmak isteyenler başarılı olamayacaklar. Biz et ve tırnak gibiyiz” dedi.

‘HİÇBİR IRKIN BİR BAŞKA IRKTAN ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR’

Başkan Karaosmanoğlu, “Hiçbir ırkın bir başka ırktan üstünlüğü yoktur. Bu ayrışma insani ve inanç değerlerimize ters bir durumdur. Geçmişte anadilin konuşulamamasını da insanlık suçu olarak görüyorum. Dil farklılık değildir tam tersini ülkemizin büyük bir zenginliğidir. Ülkemizde gönül birliği mevcuttur, halkımızın arasında hiçbir şekilde kavga yoktur. Biz herkesin Büyükşehir Belediyesiyiz, başkanıyız. İnsanımızın anadilini unutmasını kesinlikle istemiyorum. Bu topraklar bizlerin sonsuza dek birlikte yaşayacağı yurt kalmaya devam edecek ve kardeşliğimize kimse zarar veremeyecektir” şeklinde konuştu.

‘DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Halkımızın kardeşçe bu ülkede yaşamak istediğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bu kardeşlik güçlü bağlarla yüzyıllar ötesine dayanmaktadır. Kudüs’ün Fatihi Selahaddin Eyyubi ile gönül birliğimiz ve idealimiz aynı yere dayanmaktadır. Haremeyn’e ve Mescid-i Aksa’yaaşık halklar arasında derin bir ilişki bulunmaktadır. Osmanlı geçmişte kimsenin diline, dinine ve mezhebine karışmadı. Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla ülkemiz daha huzurlu bir ortama kavuşacaktır. Değerlerimize sahip çıkacağız. Ülkemizde kavgaya ve ayrışmayı körüklemek isteyenlere bu millet asla fırsat vermedi, vermeyecektir de” ifadelerini kullandı.

06 May 2015 - 17:08 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.