KOÜ'de 8 Mart erken kutlandı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğini 3 gün önceden kutladı.

Dünya genelinde 1910 yılından bu yana kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle kadın öğrenciler hafta başından bu yana okul içerisinde yapacakları yürüyüş etkinliği için stant açıp bildiri dağıtmıştı. Bu süreçte güvenlik güçleriyle arbede yaşayan kadın öğrenciler, tepkiye ve saldırıya stantları üç gün boyunca açık tutmaya çalışmıştı. Öğrenciler, son olarak yürüyüşlerini yine KOÜ’de gerçekleştirdi.

‘ TAHAMMÜLLERİ YOK’

Sosyal Tesislerden Rektörlük önüne yürüyen kadın öğrenciler, "Kadınlar artık susmayacaklar", "Özgecan Aslan isyanımızdır", "Kadın cinayetleri politiktir" ve "Biji berxadana YPJ" sloganlarıyla yürüdü. Yoğun bir güvenlik önlemi altında Rektörlük önüne yürümek isteyen kadınlara izin verilmedi. Basın açıklamasını okuyan Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi'nden Kamile Hacer Karakuş Üniversitelerde tacize ve tecavüze uğrarken bir yandan da hocalarının cinsiyetçi söylemlerine maruz kaldıklarını ifade ederek "Kadın düşmanlığı ile beslenmiş Rektörlük ve özel güvenlik şiddetiyle karşılaşıyoruz. Özgecan'ın sıra arkadaşlarının dağıttığı 8 Mart'a çağrı bildirisine tahammülü olmayanlar her fırsatta tacizci ve tecavüzcülerin avukatlığına soyunuyorlar" diye konuştu. Basın açıklamasını Kürtçe okumayı da ihmal etmeyen kadınlar, halaylar ve şarkılar eşliğinde günlerini kutladı.

06 Mar 2015 - 09:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.