KPSS’de ilk gün tamamlandı

Kamu Personeli Seçme Sınavı maratonu başladı. Bugün gerçekleştirilen ilk 2 oturumun ardından yarında aynı şekilde 2 oturum daha yapılacak

Devlet memuru alımı için şart koşulan Kamu Personeli Seçme Sınavı gerçekleştirildi. Üniversite mezunları için gerçekleştirilen KPSS sınavının ilk 2 oturumu bugün itibarı ile gerçekleştirildi. Memur adayları saat 09.00 itibariyle sıkı güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra sınav merkezlerine alınmaya başlandı.

İLK GÜN TAMAMLANDI

Bugün gerçekleştirilen ilk oturum 120 dakika sürdü. Adaylara genel yetenek ve genel kültür konularından 60’ar soru yöneltildi. Öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumun süresi ise 160 dakika oldu. İkinci oturumda ise eğitim bilimleri konusunda 80 soru soruldu.

YARIN 2 OTURUM DAHA

KPSS maratonu yarın gerçekleştirilecek 2 oturumun ardından tamamlanacak. Sabah oturumunda memur adaylarına hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30′ar soru sorulacak. Öğleden sonra gerçekleştirilecek ikinci oturumda sorulacak 30 sorunun konuları ise çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler olacak

05 Tem 2014 - 17:25 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.