Kuşkan: ‘Kent Bayramlaşması’na katılmıyoruz’

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz il binasında açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, MİA projesinden çıkan bilirkişi raporunun yapılaşmanın aksine çıktığını belirterek her sene olduğu gibi Kent Bayramlaşması’na katılmayacaklarının altını çizdi

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Yılmaz, Büyükşehir’in kent için ısrarla yararlı, muhalefet partilerinin in temsilcilerinin ise sürekli uygun olmayan bir proje olarak tanımladığı MİA’yı gündeme getirdi. Bilirkişi raporunun olumsuz çıktığına dikkat çeken Kuşkan ve Yılmaz kent için olumsuz olan her şeye şerh koyacaklarını ilk günden söylediklerini hatırlattı.Kuşkan ve Yılmaz’ın açıklamasına il yönetiminden Ali Akagündüz, Cihat Altunyuva ve il kadın kolları da katıldı.

‘KENT BAYRAMLAŞMASINA KATILMIYORUZ’

İl binasında ilk olarak konuşan Yalçın Kuşkan, her yıl olduğu gibi bu yılda Kent Bayramlaşması’na katılmayacaklarını söyledi. Kuşkan, “Kent Bayramlaşması’na katılmayacağız. Kent Konseyi’nin AKP’nin arka bahçesi olduğunu düşünüyoruz diyen Kuşkan, “Gültekin Görüm’ün Sırrı Paşa Konağı’nda yapılan Erdoğan Gönüllüleri’nin yemeğine insanları aradığını biliyoruz. Tarafsız bir kent bayramlaşması yapacağın düşünmediğimizden Kent Bayramlaşmasına katılmayı düşünmüyoruz. Sivil İnisiyatif Platformu’nun organize ettiği Kent Bayramlaşmasına katılacağız” dedi.

‘DİKEY YAPILAŞMA UYGUN DEĞİL’

Arından konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz ise MİA projesinde devam eden bir davanın olduğunu ifade ederek “Projenin yapılacağı yer dikey yapılaşmaya izin verilen bir projedir. Buranın dikey yapılaşmaya izin verilememsi gerektiğini bilirkişi raporu tespit etmiştir. Bu projede sosyal alanlar yoktur bu da tespit edilmiştir. Bu iş alanında yapılacak olan müteahhitler baş başa bırakılmıştır. Böyle büyük bir yerin otopark ihtiyacı karşılanmadığı belirlenmiştir. Raporda yeşil alanında devamlılık arz etmediği belirtilmiştir” şeklinde konuştu.

‘DOĞAL ŞARTLAR DÜŞÜNÜLMEMİŞ’

Yılmaz, “Eğer bu yapılan proje kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılıyorsa kamu yerlerinin bu alana açılabilmesi için Bakanlar Kurulu’ndan izin alınması gerekir” diyerek projenin neden zararlı olduğunu açıkladı. “Ama kentsel dönüşüm projesi içinde yapılmıyorsa kanuna göre bakanlar kurulundan rapor alınması gerekir bu da eksiktir. Sonuç olarak MİA projesinin bilirkişi raporunda 59 sayfalık bir inceleme sonucunda aykırı bir proje olduğu belirlenmiştir. Doğal yaşam alanlarını barındıran bölgesel bir alan. Bunu yaptığınızda yaşam alanlarını kullanacaksınız. Bu projenin hukuksal düzeneğe aykırıdır. Deprem koşulları düşünülmeden hazırlandığı belirlenmiştir” dedi.

‘SEL VE BATAKLIK DEVAM EDİYOR’

Son olarak kentin altyapı sorununa değinen Yılmaz, “Büyükşehir meclisinde göreve başladığımızda CHP Grubu olarak bu kente faydalı ve hukuksal bir sorun olmayacak her şeye evet diyeceğiz diyen Yılmaz, kente zararlı olacak her söze bile karşı olacağımızı belirtmiştik. Sel oldu bataklık oldu sözü artık tozlu sayfalarda kaldı diye bir haber çıktı. Ancak geçtiğimiz hafta yağan yağmurun ardından İzmit’in durumu bellidir. Bu iki durum çelişki oluşturmuyor mu?” diye konuştu.

CHP’NİN BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

CHP’liler Kent Bayramlaşması’na katılmayacak. Bunun yerine Sivil İnsiyatif’in düzenlediği bayramlaşmaya katılacak. Öte yandan partililer kendi aralarında 28 Temmuz Pazartesi Bayramın 2. Günü Birinci grup, İzmit 12:00, Derince 14:00, Körfez 15:00. İkinci grup Kandıra 14:00, Kartepe 16:00, üçüncü grup Karamürsel 14:00, Gölcük 15:00, Başiskele 16:00, dördüncü grup Dilovası 14:00, Gebze 15:00, Çayırova 16:00, Darıca 17:00’de bayramlaşacak.

24 Tem 2014 - 15:32 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.