Lambalar gündüzde yanacak

SEDAŞ aydınlatma tesislerinin ve  ölçü devrelerinin Bakanlık adına TEDAŞ tarafından 25 Mayıs - 3 Haziran  tarihlerinde denetleneceğini bu süre içinde...

SEDAŞ aydınlatma tesislerinin ve  ölçü devrelerinin Bakanlık adına TEDAŞ tarafından 25 Mayıs - 3 Haziran  tarihlerinde denetleneceğini bu süre içinde bazı günler gündüz saatlerinde armatürlerin devreye alınarak yanar halde tutulacağını duyurdu.

25 MAYIS-3 HAZİRAN AYDINLATMA DENETİMİ

SEDAŞ yetkililerince  yapılan açıklamada, “Kamuoyunda enerjinin verimli kullanılması yönündeki hassasiyeti takdirle karşılıyoruz. Gelen ihbarlar ve OSOS sistemimizden aldığımız verilerle SEDAŞ’ın bölgesindeki aydınlatma arızalarına müdahale ediyoruz. Ancak 25 Mayıs - 3 Haziran  tarihlerinde yasa gereği yapılacak genel aydınlatma denetimi süresince faaliyet bölgemizi kapsayan Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illeri ile ilçeleri ve köylerinin bazı bölgelerinde, gündüz saatlerinde, sokak ve caddelerin aydınlatma armatürlerine ait lambalar yakılacak ve tüketimleri değerlendirilecek. Vatandaşlarımız bu kontrol süresi ve çalışmaları sırasında lambaların yakılmasını enerjinin boşa gitmesi olarak algılamasınlar. TEDAŞ tarafından önemli bir denetim çalışması gerçekleşecek. Konuyu değerli vatandaşlarımızın bilgisine önemle sunarız. Saygılarımızla.” ifadelerine yer verildi.

TEDAŞ AYDINLATMA TESİSLERİNİ DENETLEYECEK

SEDAŞ'tan yapılan açıklamada, düzenleme ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketlerinin denetlenmesinin 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında gerçekleştirildiği kaydedildi. Elektrik Piyasası Kanunu uyarınca elektrik dağıtım şirketlerini inceleme ve denetleme yetkisinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na verildiği hatırlatılan açıklamada, Bakanlık tarafından uygun görülen veya yetkilendirilen hallerde söz konusu iş ve işlemlerin ihtisas sahibi olan kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapıldığı vurgulandı.

4 İLDE DENETİM

Açıklamada, "Bu kapsamda SEDAŞ’ın faaliyet alanında bulunan Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illeri ile ilçeleri ve köylerinin bazı bölgelerinde sokak ve cadde aydınlatma armatürleri  kontrol amaçlı olarak yanar hale getirilecektir. 25 Mayıs - 3 Haziran  tarihleri arasında Bakanlık tarafından bu konuda yetkilendirilen TEDAŞ Genel Müdürlüğü aydınlatma denetim ekiplerince sahada genel kontroller yapılacak veSEDAŞ faaliyet bölgesinde yer alan aydınlatma armatürleri ile sokak aydınlatma sayaç devreleri, mevcut aydınlatma tesisleri, Genel Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında denetimden geçecektir. Denetim süresince gündüz saatlerinde SEDAŞ faaliyet alanının bazı bölgelerinde,  sokak ve cadde aydınlatma armatürleri kontrol amaçlı yanar halde olacaktır." ifadelerine de yer verildi.

23 May 2016 - 17:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.