LYS tercihi yapacaklar dikkat!

TEOG doğrultusunda yapılacak lise tercih maratonu dün başladı. Uzmanlar, tercihler yapılırken puandan çok ilgi alanları ve yeteneklerin dikkate alınması gerektiğini söylüyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), bu yıl ilk kez uyguladığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) doğrultusunda yapılacak lise tercihleri dün başladı. Tercihler 8 Ağustos'a kadar sürecek. Sonuçlar 22 Ağustos'ta ilan edilecek. Adayların seçim yaparken dikkat etmesi gerekenleri sizler için Pi Analitik Dershanesi Kurucu Temsilcisi Ökkeş Çelik’e sorduk. İşte Çelik’in adaylara tavsiyeleri;

‘LİSE BİR AMAÇ DEĞİL, ARAÇTIR’

‘Lisenin bir amaç değil araç’ olduğunu söyleyen Çelik, “Öğrenciler tercihlerini; yüzdelik dilimdeki konumları, başarı puanları ve okulların kontenjan durumlarına göre değerlendirerek yapacaklar. Tercih listesine en fazla 15 okul yazılabilecek. Meslek liselerinde puan kırılması yok. Bütün liselere meslek liseleri dahil sınavla girilecek. Velilere tavsiyem, meslek liselerine sıcak baksınlar. Adaylar A grubunda tercih yapacak, B grubunda ise okul türünü seçecekler. YGS ve LYS’ye hizmet eden okul en iyi okul olmalıdır” dedi.

‘ÖĞRENCİLER OKUL SEÇERKEN DİKKAT ETMELİ’

Sözlerine devam eden Çelik, “Öğrenciler tercihlerini; yüzdelik dilimdeki konumları, başarı puanları ve okulların kontenjan durumlarına göre değerlendirerek yapacaklardır. Veliler ve öğrenciler okul seçerken, mesafe, kurum, fizik koşulları, teknoloji, kadro, yönetim gibi kavramları mutlaka göz önünde bulundurmalı, tercih yaparken puandan çok, ilgi alanları ve yeteneklerini göz önünde bulundurmalılar” şeklinde konuştu.

31 Tem 2014 - 17:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.