‘MEB değil, Milli Deneme Yanılma Bakanlığı’

SP İl Başkanı Nurettin Çelik, eğitim ile ilgili eliştirilerde bulunup, “MEB değil, Milli Deneme Yanılma Bakanlığı” dedi

TEOG’un kaldırılmasıyla ilgili, süreci eleştiren SP İL Başkanı Çelik “Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi Cumhuriyet tarihinin en çok yanılan ve yanıltan iktidarı ile karşı karşıyayız. Reform diye getirdikleri her sistem bir öncekini mumla arattı. Üstelik önce kendileri yapıyorlar, sonra yine kendileri şikâyet ediyorlar” dedi.

‘SONUÇ HÜSRAN’

Eğitim sisteminin deneme tahtasına çevrildiğini vurgulayan Çelik, “15 yıldır ülkeyi aynı iktidar yönetiyor. Ama 15 yılda eğitimde 5 kere sistem, 6 kere bakan değişti. Değişen bakanların hepsi de bir önceki sistemi eleştirip, yeni bir sistem getireceğini söyleyerek göreve başladı. Peki Sonuç? Hepsi hüsran. Hepsi hayal kırıklığı” iddiasında bulundu.

‘HÜKÜMET PROGRAMINDA AÇIKLANIR’

TEOG sınavının kaldırılmasını desteklediklerini ancak sınavın kaldırılış biçimini doğru bulmadıklarını belirten Çelik “Bunlar neyi ne zaman yapacaklarını bilmiyorlar” diyerek şöyle konuştu. “Sayın Cumhurbaşkanı, sanki başkası getirmiş gibi, ‘Böyle şey mi olur’ dedi ve TEOG’un kaldırılacağını açıkladı. Ama Başbakanın haberi yok, Milli Eğitim Bakanı’nın haberi yok, Müsteşarın, Talim Terbiyenin, TBMM’nin haberi yok. Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin haberi yok. 17 Milyon öğrencinin, 80 milyonluk ülkenin kaderi tek bir kişinin inisiyatifine bırakılamaz. Eğitim ciddi iştir. Televizyon programında değil, hükümet programında açıklanır. Sanki rüyada görmüş gibi, akşam başka bir sistemle uyuyup, sabah bambaşka bir sistemle uyanılmaz. Bu yüzden biz diyoruz ki, değişmesi gereken artık sınav sistemi değil bu anlayışın bizzat kendisidir” ifadesini kullandı.

21 Eyl 2017 - 14:42 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.