Mehmet Tabak’ın davası ertelendi

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında yaklaşık 10 aydır cezaevinde bulunan Beşgen Mobilya’nın sahibi, işadamı Mehmet Tabak hakkında 7 yıl 6 ay ile 15 yıla kadar hapis cezası istendi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan ve yaklaşık 10 aydır cezaevinde bulunan Beşgen Mobilya’nın sahibi, işadamı Mehmet Tabak (67) ikinci defa hakim karşısına çıktı. Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Tabak, avukatı Gül Esen Mirkelam ve sanık yakınları katıldı. Duruşma, Bank Asya eski çalışanlarının dinlenmesi ile başladı.

‘POS MÜŞTERİMİZDİ’

Bank Asya eski çalışanı H.E., "Ben 2004 ile 2011 arasında İzmit şubesinde çalıştığım dönemde kendisinin BEKO bayisi vardı, bizim pos müşterimizdi. Bankada kendisini fazla gördüğümü hatırlamıyorum. Banka müdürü cemaate yakın müşterilerimize daha sıcak davranmamızı söylüyordu Mehmet Tabak bu kişiler arasında değildi. Tabak ile ilgili herhangi bir ifadem olmamıştır. FETÖ üyesi olduğu ya da finans sağladığı yönünde bir bilgim yok” dedi.

‘CEMAATE YAKIN OLDUĞU KONUŞULUYORDU’

Son olarak dinlenen Bank Asya çalışanı A.G.,"2006 yılında Bank Asya genel müdürlükte çalışmaya başladım. Kendisini iki kez gördüm. Benim Mehmet Tabak ile ilk tanışmamız şubede oldu. İşletmesi KOBİ sınıfındaydı. Teminat mektubu işi vardı. Bir de pos cihazı pazarlaması için Akça Camii Caddesindeki iş yerine gitmiştik. Kendisi KASİAD başkanlığı yaptığı için şubede arkadaşlalar tarafından cemaate yakın olduğu sadece konuşuluyordu. Bu nedenle o konularda bilgi sahibi değilim” dedi.

RÖPORTAJDA ÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİM

Cumhuriyet Savcısının, bir gazetede yer alan röportaj içeriğinde kendisine yöneltilen “Hizmet hareketine mensup olmaktan dolayı gurur duyuyorum” şeklinde yanıtlayıp yanıtlamadığının sorulmasının üzerine Tabak, “22 Kasım 2014 tarihindeydi yanılmıyorsam KASİAD Başkanı olduktan hemen sonra Özgür Kocaeli gazetesinden İlker Akşit benimle röportaj yapmak için gelmişti. Ben o röportaj sırasında hizmet hareketine mensup olmaktan dolayı gurur duyuyorum şeklinde bir şey söylemedim. Bu cümle sonradan ilave edilmişse onu bilemem” dedi.

GÜLEN’İN ÇAĞRISININ ARDINDAN...

Duruşmada mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, silahlı terör örgütüne üye olmak ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefetine yönelik açılan kamu davasında hakkında FETÖ/PDY bağlantıları tespit edildi. Tanık olarak dinlenen kişilerin ifadelerinde kısmi çelişki yaşansa da ilk ifadelerinin sanığın örgütün mütevelli heyetinde olduğu, örgüte finansal destek sağladığı ve örgütün il imamı olduğu öne sürülen Mehmet Akif Saka ile ticari faaliyeti bulunmamasına rağmen kendisi ile irtibatta olduğu tespit edildi. Ayrıca Bank Asya hesabına FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in 25 Aralık 2013 tarihindeki çağrısına istinaden yüklü miktarda TL ve döviz cinsinden mevduat yatırmaya destek sağladığı tespit edildi.

7 YILDAN 15 YILA KADAR...

Sanığın KASİAD isimli derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttüğü ayrıca bu dernek faaliyetleri kapsamında çeşitli faaliyetleri gerçekleştirdiği hususları birlikte değerlendirildiğinde sanığın FETÖ kuruluş amaçlarının faaliyet ve eylemlerini benimseyerek örgüt üyesi olmayı tercih ettiği anlaşıldığından 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası işe cezalandırılmasını, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçundan ise somut deliller oluşmadığı değerlendirilerek beraatine karar verilmesine ve kararın kesinleşmesi ile birlikte mal varlığındaki tedbir kararının kaldırılmasını talep etti.

TAHLİYE TALEP ETTİ

Cumhuriyet Savcısının mütalaasının ardından söz alan sanık avukatı Gül Esen Mirkelam, "Biz esas hakkındaki savunmamızı vermek için ek süre istiyoruz. Mahkemenin delillerin toplandığını belirtilmesini ve müvekkilimin yattığı süre ve yaşı göz önünde bulundurularak tahliyesine, olmuyorsa adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanmasına ya da ev hapsine karar verilmesini talep ediyorum. Müvekkilim yasal bir derneğe önce üye sonra başkan olmuştur. Dernek üyeliği anayasal bir haktır” şeklinde konuştu.

7 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Avukatın ardından söz alan tutuklu sanık Mehmet Tabak, “Ben 10 aydır tutukluyum ve rahatsızım. Ben başkan olduktan 2 ay sonra dernek denetim geçirdi ve sonuç açıklandı. Herhangi bir şey bulunamadı. Ben terör örgütü üyesi ya da mütevellit heyetinden değilim. Beraatima karar verilmesini istiyorum” dedi. Verilen 5 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mehmet Tabak, avukatının talebi üzerine esas hakkındaki savunmanın hazırlanması için süre verilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verilirken duruşma 8 Haziran tarihine ertelendi.

19 May 2017 - 12:41 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.