MHP Çayırova’da küskün kongre

MHP’nin bir saat gecikmeli başlayan Çayırova kongresinde mevcut ilçe başkanı İsmail Akkuş'un aday olmazken kongrede Fatih Kartal ve Mehmet Şeref Uzunal'ın listeleri yarıştı

Başkan adaylarından Ferhat Güneş adaylıktan çekilirken diğer adaylar ise ilçede partililerin küslüklerinden yakındı.

MHP'de geçtiğimiz yılın son aylarında başlayan ve bugün Çayırova’da gerçekleştirilen son ilçe kongresi Çayırova Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongrede 3 listenin yarışması beklenirken Ferhat Güneş, kongre başlamadan önce aylıktan çekildi.

FERHAT GÜNEŞ ÇEKİLDİ

3. Olağan kongreye, MHP MYK üyesi Saffet Sancaklı, MHP eski Milletvekili Kemal Köse, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP eski İl Başkanı Celalettin Yaylak, Ahmet Tağ, MHP İl Başkanı Adayı Selim Çakır, MHP Çayırova eski Belediye Başkan aday adayı İskender Turan ve partililer katıldı. Mevcut ilçe başkanı İsmail Akkuş, teşkilata yeniden aday olmadı. İki adayın olduğu kongrede Fatih Kartal ve Mehmet Şeref Uzunal'ın listeleri yarıştı. 418 delegenin oy kullanma hakkı olduğu kongrede 18 ilçe yönetimi ve 27 il delegesi de belirlendi. Adaylardan Ferhat Güneş ise kongre başlamadan önce adaylıktan çekildiğini açıkladı.

‘ADAYLIĞIM PARTİYE ZARAR VERİRDİ’

Saat 12:00’da başlaması planlanan kongre 1 saat geç başladı. Saygı duruşu ile başlayan kongre İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Kongrenin divan başkanlığı görevine MHP MYK üyesi Saffet Sancaklı seçildi. Ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Mevcut ilçe başkanı olan ve yeniden aday olmayan İsmail Akkuş, kürsüye ilk gelen isim oldu. Akkuş, "Birilerini kırdıysam özür diliyorum. Aday olmamamın sebebi zaman olarak yeterli olmadığımı ve bu yüzden davaya faydalı olmayacağımı düşünmemden dolayıdır. Aday olsaydım diğer aday arkadaşlarım aday olmayacağını söylemişti. Ben bunun partiye zarar vereceğini düşündüğümden aday olmadım” dedi.

‘HÜKÜMETİN OYLARI DÜŞECEK’

Milletvekili seçimlerine verdiği öneme değinen Akkuş, “Milletvekili seçimleri şahsım adına çok önemli, hükümetin oyları düşecek. Bu giden oylar da MHP'ye gelecektir. Yerime gelen arkadaşın MHP'yi daha ileriye götüreceğine inanıyorum. MHP bu dönem Kocaeli'de en az 2-3 milletvekili çıkaracaktır. Bu olursa, benim en için en büyük haz olur. Seçilecek arkadaşımı şimdiden canı gönülden kutluyorum. Seçilen kim olursa, diğerlerin onun yanında yürüyeceğine söz vermesini istiyorum. MHP'nin kaybedecek zamanı yok. 2015 seçimlerinde mutlaka başarılı olmalıyız" ifadelerine yer verdi.

‘ÖNCE KÜSLER BARIŞMALI’

Akkuş’tan sonra kürsüye gelen ilçe başkan adayı Mehmet Şeref Uzunal konuşmasında "Biz Çayırova'ya seçilirsek sokakta küskün ülkücü kalmayacaktır. Bütünleşerek büyüyeceğiz. Eğer aramıza nifak taşı sokarsak, olduğumuz yerde sayarız. Belediye başkanlığı yaptığım dönemlerde kentin en güzel ilçelerinden biriydi. Birileri vatan, bayrak ve dine hakaret etmeye kalktığı zaman bu bölgedeki MHP'nin ağırlığını hissettiğinden dolayı o harekete kalkışamamıştır. Çayırova'da kaybeden hiçbir zaman olmayacaktır. Sizler destek verdiği sürece MHP'yi Çayırova'da birinci parti konumuna yükselteceğiz. İlk olarak kendi aramızdaki küskünlükleri bir kenara bırakmalıyız" şeklinde konuştu.

‘HERKES BİRBİRİNE KÜSMÜŞ’

Konuşmasını yapmak için kürsüye gelen adaylardan Fatih Kartal, “Başkan kim olursa olsun gereken çalışmalar en iyi şeklinde yaptığımıza inanıyorum. Sadece şunu görüyorum. Çayırovada MHP çok güçlü. Ancak herkes birine küsmüş ve toplantılara bile katılmıyor. Çayırova ilçe olduğundan bu yana gerekli hizmeti alamadı. Ben başkan olabilirsem iyi bir muhalefet olup bir şeyleri değiştireceğim. Çayırova’ya hastane yapın poliklinik yapmayın diyeceğim. İktidar Çayırova’da verdiği hiçbir sözü tutmadı. Listemde akademik kariyer yapmış arkadaşlara ağırlık verdi. Bu şekilde başarılı olacağız” dedi.

‘MHP ARTIK KAVGA İSTEMİYOR'

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, "İsmail başkanımız örnek bir ilçe başkanı ve dava adamı, aday olmayarak diğer adayların önünü açan özgüveni yüksek bir başkanımızdır. Dedikleri gibi koltuk sevdalılığı parti için büyük tehlike arz eder. Çayırova başarıyı hak ediyor. Biz yeter ki kırgınları bir kenara bırakarak sokağa inelim ve 2015'te bu partiyi iktidar yapalım. Ben başaracağımıza inanıyorum. 12 ilçedeki kongreleri gördüm, artık ülkücüler kavga istemiyor, iktidar istiyor, en az 5 milletvekili istiyor. Bugün AKP'ye CHP'ye oy verenler bile göz ucuyla bizi takip ediyor. Siz birlik olun size oy vereceğiz diyorlar" dedi. Ünlü'nün ardından söz alan MHP Çayırova Belediye Başkanı eski aday adayı İskender Turan, parti içinde küskünlüklerin olmadığını söyleyerek, "İsmail arkadaşımızın başarısızlığına da inanmıyorum. Kendisi başarılı bir ilçe başkanı olmuştur" dedi.

SANCAKLI, HÜKÜMETE YÜKLENDİ

MHP MYK üyesi Saffet Sancaklı yaptığı konuşmada "Bunlar gelirken 3 Y kuralı ile geldiler. Yasakları, yolsuzlukları ve yoksullukları yok edeceğiz dediler. Ülkede milyon insan asgari ücretle çalışıyor. Yolsuzlukta da dünyada ilk sıralardayız. Yasakları da kaldıracağız dediler yasak üstüne yasak getirdiler. Onlara muhalefet yapanları bile polis zoruyla emniyete götürüyorlar. Ülkücü hareket devletin ta kendisidir, paralel hareket olamaz. Ülkücü hareketi sakın tehdit etmeye kalkmayın. Biz sizlerden sıkıldık, 2015 seçimleri bizim için hayati önemlinde ötesindedir. Bu kongreler mutlaka sandığa yansımalıdır" diye konuştu.

FATİH KARTAL YÖNETİM KURULU

Temel Urhan, Yılmaz Beşiroğlu, Mehmet Emin Yıldız, Orhan Boz, Murat Laçin, Özcan Aydın, Yılmaz Aydın, Hikmet Aydoğan, Tamer Köksal, Orhan Bozat, Hanım Dinç, Emine Kavas Kılıç, Medet Polat, Abdullah Adanur, Harun Demir, Şenol Şahin, Yusuf Özcan, Arif Derebaşı

FATİH KARTAL İL DELEGE LİSTESİ

İskender Turan, İsmail Akkuş, Muammer Laçin, Şaban Küçük, Ercan Aslan, İlhami Akbaş, Yılmaz Beşiroğlu, Orhan Boz, Metin Akgül, Mehmet Yurt, Faruk Fakioğlu, Abdullah Adanur, Hulusi Tosun, Mehmet Emin Yıldız, Sezai Aytemur, Ethem Kocabal, Gülbeyaz Gökçe, Abdülhamit Erdöl, Ömer Düzdaban, Şerif Aktaş, Fatih Kılıç, Temel Urhan, Saim Bayrakoğlu, Tayyar Kılıç, Zilkifli Doğan, Kadir Çelik

MEHMET ŞEREF UZUNAL'IN YÖNETİM KURULU

Mehmet Şerif Uzunal, Kaan Yıldız, Zafer Eş, Onur Gürecioğlu, Bülent Ertuğrul, Ahmet Zeki Temelci, Ümit Bigin, Zeki Aktaş, Ferhat Güneş, Eyüp Polat, Kemal Albayrak, Lütfü Zeybekoğlu, Mahmut Bektaş, Muammer Özmalkoç, Ali Doğan, Nejdet Saka, Murat Düzdaban, Mihriban Hergül

04 Oca 2015 - 16:19 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.