MHP İzmit’ten çocuk istismarına tepki

MHP İzmit İlçe Başkanlığı tarafından, çocuk istismarı konusunda son zamanlarda artan olaylara yönelik basın açıklaması gerçekleştirilerek tepki gösterildi

Kerim ÇELİK - ÇAĞDAŞ KOCAELİ / MHP İzmit İlçe Başkanlığı tarafından, son zamanlarda yaşanan çocuk istismarı vakalarına yönelik basın açıklaması gerçekleştirildi. Toplum vicdanının derinden yaralandığını vurgulayan Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Semih Türüyen parti adına yaptığı açıklamada, “Zararlı etkilerden istismar ve sömürüden korunma hakkı insanlık vicdanın teminatıdır. Kim ki çocukların hakkını, hukukunu inkar ve imha etmeye kalkıyorsa ya anasından doğduğuna pişman edilmeli, ya da kurulacak bir dar ağacında boğazına urgan geçirilmelidir. Dünkü grup toplantımızda sayın genel başkanımızın da ifade ettiği üzere devletin bekası sadece sınırların müdafaası ile değil, milleti ve devleti ile bölünmez bir bütün olan Türk Milleti’nin töresinin, ahlakının ve kutsal saydığı değerlerin de müdafaası ile mümkündür” sözlerini kullandı.

‘MANTIKLI DEĞERLENDİRME MÜMKÜN DEĞİL’

Türeyen sözlerinin devamında “Özellikle Adana ve Antalya’da vuku bulan çocuk istismarları duygu sahibi her vatan evladını infiale sürüklemiştir. En rezil, en çarpık suçlar kadınlara, bebeklere, çocuklara karşı işlenmiş ve işlenmektedir. Hiçbir şekilde anlaşılması ve ne psikolojik ne de hukuki olarak mantıklı değerlendirme yapılmasının mümkün olmadığı bu pedofili vakaları ile ne yazık ki ceza kanunlarımız hali hazırda caydırıcı müeyyideler ile karşılanmaktadır. Ceza hukukunun faile ceza vermek ile amaçları en temel ceza doktrinleri neticesinde failin uslandırılması ve toplumsal infialin dindirilmesidir” dedi.

‘KAMU VİCDANINI RAHATSIZ EDİYOR’

Türeyen sözlerinin sonunda “Her bir ceza davası içerisinde yüce Türk Milleti adına karar vermekle yükümlü ve görevli olan Türk Hakimleri verdikleri kararlar ile suçunun tedip edilmesini hem de suçtan zarar gören mağdurun ve kamuoyunun vicdanının rahatlaması gerekir iken mevzuatın ve uygulamanın eksikleri ne yazık ki kamu vicdanını rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandı.

21 Şub 2018 - 16:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.