Moğolistan’dan Kocaelili yatırımcılara çağrı

Başkan Karaosmanoğlu, Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Munkhochır Enebish’i makamında ağırladı

Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Munkhochır Enebish, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret ederek Kocaelili yatırımcıların Moğolistan’a yatırım yapmasını istedi. Başkan Karaosmanoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kocaeli hakkında bilgiler verdi.

İKİLİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK AMACIYLA

Ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla Kocaeli’ne gelen Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Munkhochır Enebish, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş da hazır bulundu.

TÜRKİYE’Yİ SEVİYORUM

Türkiye’den mezun olduğunu söyleyen Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Munkhochır Enebish, “İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm bölümünden mezun oldum. Türkiye’yi çok seviyorum. Ülkeme dönüp orada hizmetler verdim. Yaklaşık 2 aydır da Moğolistan İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapıyorum. Hem Türkiye’ye, hem de Moğolistan’a faydalı olmak ve ikili ilişkileri geliştirmek istiyorum” dedi.

İLİŞKİLERİN ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Son yıllarda Moğolistan-Türkiye ilişkilerinin geliştiğini söyleyen Enebish, “Vizelerin de kaldırılmasıyla her iki ülke arasındaki ilişkinin daha da artacağını düşünüyorum. Zaten bu ilişkilerin arttığının göstergesi de Moğolistan’a yapılan uçak seferlerinin haftada üç güne çıkması. Bundan son derece memnunuz” diye konuştu.

YATIRIMCILAR İÇİN FIRSATLAR VAR

Sanayi ve ticaret hacminin artırılması için ziyarette bulunduklarını söyleyen Enebish, “Kocaelili yatırımcıların Moğolistan’a yatırım yapmasını istiyoruz. Moğolistan, Türk yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN SANAYİ KENTİ

Kocaeli’nin 1 milyon 700 bin nüfusuyla Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli, Türkiye’nin sanayi kenti. Türkiye’deki üretimin yüzde 15’i burada gerçekleşiyor. Bizler sanayici ve işadamlarımıza bu konuda öneriler de bulunacağız. Siz de ziyaret ederek anlatın. İnanıyoruz ki dost ve kardeş ülke Moğolistan ile ilişkilerimiz artarak sürecek” ifadelerini kullandı.

08 Tem 2014 - 11:23 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.