Nermin Demirkol ile seramik üzerine

Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik programı koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol ile...

Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Seramik, Cam ve Çinicilik programı koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol ile Gölcük Postası Gazetesi tam bir sayfalık röportaj yaptı.

Bu röportajda Demirkol, “Genel olarak seramik, cam ve çinicilik programı hakkında  bilgi verir misiniz?” şeklindeki bir soruşa şu cevabı verdi:

“Ülkemizde ve dünyada günümüz şartlarına uygun olarak gelişen teknoloji paralelinde cam, seramik ve çini alanında yapılan sanatsal uygulamalar, dekorasyon ve restorasyon çalışmalarında sanatçının yanı sıra uygulamacı teknik ara elemana da ihtiyaç duyulmaktadır.

Seramik, cam ve çinicilik programı bu ihtiyacı karşılamak üzere kurulmuştur. Programda öğrenim gören öğrenciler seramik, cam ve çinicilik teknikeri unvanıyla mezun olmaktadır. Meslek Yüksek Okulumuzda da 30 kişilik öğrenci kontenjanı ile bu programda eğitim-öğretim verilmektedir.

Meslek yüksek okulumuzda bu program, 2006 yılında “Cam-Seramik” adı ile öğrenci alımına başlamıştır. Programımız bu isimle 73 öğrenci mezun verdi. Daha sonra Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK), “Cam-Seramik” programını “Seramik, Cam ve Çinicilik” olarak değiştirdi. Bu isimle de toplam 71 öğrenci mezun ettik. Toplamda 144 öğrenci KOÜ Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’ndan seramik. Cam ve çini sektöründe çalışmak üzere mezun oldu”

26 Tem 2016 - 17:42 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.