Özdağ’ın tutukluluk hali devam ediyor

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan Özdağ, dün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti Özdağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı 7 Ağustos'a erteledi

4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar, ilk duruşmada haklarındaki suçlamaları reddetmişti. Tahliye talepleri kabul edilmeyen Özdağ bir süre önce Silivri Cezaevi’nden Kandıra T­1 Tipi Cezaevi’ne nakledilmişti. Özdağ bugün duruşmaya Kandıra’dan getirildi. Mahkeme tanıkların dinlenmesiyle başladı. Kocaeli 4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan duruşmaya sanık avukatı Ersayın Işık, tutuklu sanık Özdağ ve yakınları katıldı.

ÖZDEMİR: ÖZDAĞ’IN ASİSTANI OLARAK ÇALIŞTIM

Duruşmaya tanıkların dinlenmesi ile başlandı. Huriye Özdemir, "Ben 2006 ve 2012 yılları arasında Murat Özdağ'ın asistanı olarak çalıştım. Daha sonra maaş artırımı talebimin karşılaşmaması nedeniyle istifa ettim. Ondan sonra da görüşmedik. Gözaltına alındığı basından öğrendim" dedi.

TURGUN: GEREZ İLE BENİ ÖZDAĞ TANIŞTIRDI

Şahin Turgun ise "Özdağ'ı eskiden beri tanıyorum ama 2012 yılından beri görmedim. Eski tarihlerde ticari işleri nedeniyle yanına birçok kişi gelir giderdi. Ama bu kişileri hatırlamıyorum. Soruşturma sırasında sanık benim ismimi vermiş. Daha önce polise giderek ifade verdim. İfademi aynen tekrarlıyorum. Arkadaşlarla aramızda yediğimiz yemeklerde ifademde adı geçen Salih Mesut Gerez ile beni kendisi tanıştırdı. Kim olduğunu sorduğumda ise bana Fetullah Gülen cemaatinin Kocaeli'de önde gelen isimlerinin olduğunu söylemişti" dedi.

ÖZDAĞ: O YEMEKLERE HER KESİM KATILDI

Ardından söz alan Murat Özdağ ise, "Şahin Turgun'un ifadesinde adı geçen isimleri yemeğe getiren ben değildim. Bu yemeklere Kocaeli'nin önde gelen her kesimin katıldığını vurgulamıştım. Ayrıca Şahin Turgunbana birisini sormuşsa ben de tanıyorsam kim olduğunu söylemişimdir." dedi.

ŞAHİN: ÖZDAĞ’IN CEMAATLE BİR BAĞININ OLMADIĞINI BİLİYORUM

Ersin Şahin, "Emniyette verdiğim ifade son kısmı hariç doğrudur. Ben Özdağ'ın FETÖ bağının olmadığını bildiğim için ifade vermeye kendim gitmiştim. Bu sebeple gittiğim halde FETÖ üyesi olduğunu bildiğim için geldim şeklinde tutanağa geçmişler. Tutanağı okumadan imzalamıştım. İfademde 1 buçuk milyon TL ile ilgili bir beyanda da bulunmamıştım. 1993 yılından beri tanıyorum kendisini 2007-2012 yılları arasında iş yerinde iş geliştirme ve yatırım uzmanı olarak çalıştım. 2012 yılında da işten ayrıldım. O zamanlar hizmet hareketi olarak biliniyordu. 2007 yılları arasında esnaf mimar ve mühendis gibi gruplara ayrışmışlardı. Namaz ve oruç hakkında bilgiler veriliyordu. 1998 yılında iş adamları KASİAD kurulurken teklif gelmişti. Biz de katıldık ama KASİAD'dan bir hafta 10 gün sonra istifa etmiştik. Özdağ'ın cemaatle bir bağının olmadığını biliyorum. 2013 yılında ticaret odası seçimleri için bir araya gelmiştik. Bu çalışmaları cemaat üzerinden yürütüldüğü konusunda bir bilgim yok. Normal olarak her kesimle görüştüğünü biliyorum. 2010 ya da 2011 yılında o geziye gitmek oldukça önemliydi bir kez Tanzanya'ya gittiğini biliyorum." dedi.

ÖZDAĞ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Suçlamaları kabul etmeyen Özdağ kendisini şöyle savundu: "Benim Fetö'ye finansal destek sağladığımı iddia eden Yılmaz Kayacı'yı tanımıyorum. Kazanç ve gelirlerimin nasıl olduğu çok açıktır. Beyanları kabul etmiyoruz. Kandıra Gıda OSB’nin yönetim kuruluna katılmam yatırımcı bir iş adamı olduğum içindir. Bu dernek hiçbir şekilde FETÖ ile iltisaklı değildir. KASİADile ilgili de çok kısa bir dönem üyeydim. Mantığımız uyuşmadığı için ayrılmıştım. 2010 yılında yeniden üye oldum. Örgütün ülkemize ve hükümete yaptıklarını gördükten sonra da 2014 başlarında istifa ettim. Zaten bu işleri şirketteki müdürlerimiz takip ederdi. Kimse yok mu ya üye olduğumdan haberim bile yoktu. Öğrenince hemen istifa ettim."

AVUKAT IŞIK: TELEFON GÖRÜŞMESİNDE CEMAATE KÜFREDİYOR

Özdağ'ın avukatı Ersayın Işık ise müvekkili Özdağ'ın tutuklu kalması için art niyet sezdiklerini ifade ederek şunları kaydetti: "Müvekkilimin ailesi dört tane imam hatip lisesi yaptırdı. Cemaat bunu yapmaz. Müvekkil darbeden hemen sonra AK Parti il binasına gelen şahıs. Telefon görüşmesinde cemaate küfrediyor. Cemaat üyesi, cemaate küfreder mi? Müvekkilimin yurt dışına para göndermesi de çocukları ve yeğenleri içindir. Fetö ile bağı yoktur. Emniyette ifade veren müvekkillerin hiçbiri müvekkilin terör örgütü üyesi olduğunu söylemedi."

ÖZDAĞ: ÇOCUKLARIMIN PSİKOLOJİ BOZULDU

Tanıkların ifadelerinin ardından son söz Murat Özdağ verildi. Özdağ, "10 aydır bugünü bekliyorum. Uzun süredir tutukluyum. Terör örgütü üyesi değilim. Devletime ve milletime bağlı bir insanım. Öyle bir insan olsam, hain darbe girişiminin ardından 20 milyon yatırım yapmam. Devlet çocuğumu gönderdiğimokulda FETÖ olduğunu 2015 yılında anladı, bende 2014 yılında anladım. İki çoçuğum okullarını bıraktı. Psikolojileri bozuldu .Çünkü kendilerini suçlu görüyorlar . Çünkü onlar okusun diye okullarına para yolladım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

DAVA 7 AĞUSTOS’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti alınan savunmaların arından karar için 5 dakika ara verdi. Aranın ardından mahkeme başkanı dijital materyallerin incelenmesine ve tutukluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 7 Ağustos'a erteledi.

18 May 2017 - 16:55 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.