Pamukoğlu,‘Hayır önde gidiyor’

‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu konferansta konuşan Hak ve Eşitlik Partisi Kurucusu ve Onursal Başkanı Osman Pamukoğlu, “Hayırlar önde gidiyor ama tedbiri elde bırakmamız gerekir” dedi

Hak ve Eşitlik Partisi Kurucusu ve Onursal Başkanı Osman Pamukoğlu bugün ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu konferans gerçekleştirdi.LuxorGardel Otelinde gerçekleşen konferansa Vatan Partisi İl Başkanı Salih Vedat Olguntürk, Aydınlar Ocağı İl Başkanı Nurettin Sönmez ve çok sayıda partili katıldı. Konferansta konuşan Osman Pamukoğlu, “Konferansta konuştuktan sonra sözü dinleyicilere bırakıyorum. Sonra soru sorup dinleyicilerimize meydan bırakmamız gerektiğini düşünüyorum. İnsanoğlu var olduğundan beri iki şeyin peşinde koştu. Biri güvenliğinin sağlanması diğeri de adaletin gerçekleştirilmesi. Devlet içinde kim mensupsa bireyin aradığı iki şey hiç değişmedi. Devletler tarih boyunca üç sistem ile yönetildi. Birincisi monarşi, ikincisi aristokrasi, üç cumhuriyettir. En son bulunan sistem cumhuriyettir. Cumhuriyetin esas olması ve milletin söz sahibi olması biliyorsunuz ki Fransız ihtilali ile gerçekleşti. Bunun içinde anayasa şarttı. Anayasa’nın %50’nin anayasası olması mümkün değil. Bunlar antik mısırda dahi yoktur. Cumhuriyet de şöyle mutlaka parlamenter sistem olacak ve egemenlik halkta olacak. Biz balkanların 1877-1878 Rus harbi ile kaybettik. Ruslar Yeşilköy’e kadar geldi. Kafkas üzerinden de Erzincan’a kadar geldiler. Onları İngilizler durdurdu. Daha fazla gidemezsiniz dediler” dedi.

‘YAZMAK ZORUNDA KALDIM’

Dünya savaşında kimin yanında yer alacaklarını belli olmadığını söyleyen Pamukoğlu, “Biz kimin yanında harbe gireceğiz konusunda kararsızdık. Kimse bizle ittifak olmaya çalışmıyordu. Ve mecbur da kaldık. Almanların müttefiki olarak birinci dünya harbine girdik. Bu savaş altı cephede yapıldı. Avrupa’nın ve Balkanların her şey altüst haline geldi. Bu cephelerde herkesin ortak olduğu tek şey Çanakkale cephesiydi. Bunun yanında biz boydan boya Suriye ve Irak’ta da savaştık. Bunlar hep ikinci planda kaldı. Bu savaşlardan dolayı biz bugünkü sınırlarımıza kadar geri çekildik.Biter bitmez savaş barış anlaşmalarını yaptılar. Onlara fazla dokunmadılar ama bizi paylaştırdılar. Kurtuluş savaşına bakıldığında dışarı bir alem içerisi bir alem. Sırf yenenlerle karşı kayaya değilsin ki İstanbul Hükümeti ’de var. Kurtuluş Savaşı bakıldığı zaman bir insan bu kadar sabırlı olabilir. Ben 16 tane kitap yazdım. Aklıma Mustafa Kemal Atatürk’ü yazmak hiç gelmedi. Neden yazayım her şey ortada. Sonra bu ülkede öyle şeyler geldi ki Mustafa Kemal Atatürk hakkında kitap yapmak zorunda kaldım” dedi.

‘SİYASETTE OLMAYACAKLAR’

Son olarak referandum sürecine değinen Pamukoğlu şunları söyledi: “Biz 90 yıl küsur sene önce monarşi sona erdirip Cumhuriyet’i kurdular. 16 Nisan referandumu var. 18 madde var. Biz sürü şey konuşmanın anlamı yok. Halk kendi egemenliğini şeklen meclise veriyormuş gibi gözüküyorken aslında tek kişiye veriyor. Adalet sisteminde tek adam yapısı. Denetleme yetkisi yok. İcra yani yürütme meclisin hiçbir etkisi ve yetkisi yok. Bundan 5-6 yıl önce bir makale yazmıştım. Parti Devleti diye bir yazı yazdım.Hemen o makaleyi bulabilirler. Efendim işler iyi gidiyorlar diyorlar. Hayır gidemez. Zaten o kişi de bu yükü kaldıramaz. Yok terör bitermiş. Ne yapacaksınız gökten yıldız vahiy mı indireceksiniz? 16 Nisan Türkiye Cumhuriyeti için ve sizler için hayatidir. Ve verilecek karar da hayatidir. Asla yanlışa düşmemesi lazım. Hayırlar önde gözüküyor. Ama şunu unutmayın yaşama egemen olanlar olaylardır insanlar değil. 50 günde her şey olur. 50 günde çok değişik şeylerle karşı karşıya gelinebilir.Hayır çıkması lazım. Başka türlü bir tek dost kalmadı. Böyle olmaz. Avrupa karşımızda, Rusya ile ne olduğu belli değil. Bakın kaldıramazsınız. Biz petrolü olan yer altında altın çıkan bir ülke değiliz. Bu ülke kendi tarım hayvancılığı yok etti.Bu ülkede huzur yok. Aklı başında olan kimsenin huzuru yok. Zihni çalışan herkes bu işin böyle gitmeyeceğini biliyor. İnanın ki 16 Nisan’da evet de hayır da sonra kaçılmaz bir şekilde seçim gelecek. Ve bu referandumdan sonra bazı partililer ve yönetim kadroları da siyasette olmayacaklar” dedi. Bilal ÇIĞRIM

27 Şub 2017 - 14:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.