Pepe: Etnik köken hesapları mayamızı bozar

Kocaeli Toplumsal Dayanışma Derneği‘nin sohbet programında konuşan Çevre ve Orman Eski Bakanı Osman Pepe, Ortadoğu’da yaşanan savaşın asıl nedeninin petrol ve güvenlik sorunu olduğuna dikkat çekti.

Pepe, Türkçülük ve Kürtçülük yapanları da etnik kimliği bozmakla suçlayarak “Etnik köken hesapları milletin mayasını bozar” dedi

2013 yılında kurulan Kocaeli Toplumsal Dayanışma Derneği’nin her ay düzenlediği sohbet programına bu kez ise Çevre ve Orman Eski Bakanı Osman Pepe konuk oldu. Dernek daha önce İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Eski İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Emel Ceylan Balcıoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve İZAYDAŞ Genel Müdür Muhammet Saraç’ı ağırlamıştı.  Saatçi Ali Efendi Konağı’nda düzenlenen sohbete, Bakan Pepe’nin yanı sıra Kocaeli Toplumsal Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Yiğit, Fuar Müdürü Feyzi Utaş katıldı.

‘ORTADOĞU KAZAN MİSALİ’

Sohbette ilk olarak konuşan Kocaeli Toplumsal Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Yiğit katılımcılara teşekkür ederek sözü Bakan Pepe’ye bıraktı. Orta Doğu’daki Gelişmeler ve Türkiye’ye Etkileri üzerine konuşan Pepe, “Ortadoğu bir kazan. Kazanın altında katar katar odun yakılıyor. Bu kazanın harareti yüzyıldan beridir hiç düşmedi. Ortadoğu bizim tabirimiz değil. Doğu’yu, ortasını kim tarif ediyor, İngilizler. Ortadoğu bütün dinlerin doğduğu yerdir. Öteden beri problem var bu bölgede” dedi.

OSMANLI’NIN ADALETİNİ ÖRNEK ALMALIYIZ’

Dinlerin tarihi ve Adem ile Havva’nın doğuşuna kadar örneklerle sohbetini süsleyen Pepe, “50 seneyi aşmış yüzlerce şirket yok. Ama 600 senelik bir Osmanlı İmparatorluğu var. Eğer adil olmasalardı tabanda adaletsizlik olurdu birbirinin defterlerini dürerlerdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin meclisinde 16 tane avize var. Bu 16 imparatorluğu temsil ediyor. Bizim pergelimizin ayağı hep Anadolu’da oldu. Atlarımızı hep Batı’ya doğru sürdük. Ancak geldiğimiz yeri de hiç unutmadık. Kökümüz mazide dallarımız aside diye vecize haline getirdik” diyerek geçmişi örnek alarak iyi analiz yapılmasını istedi.

‘GENİŞ YÜREKLİ MİLLETİZ’

Ak Parti hükümetinin ülkenin dört bir tarafına yerleştirdiği Suriyelilerin yüksek bir adalet duysunu ile barındırıldığına dikkat çeken Pepe, “İki Milyon Suriyeli var bu memlekette. Senin verginden harcıyor. Bundan daha büyük kalenderlik, geniş yüreklilik olabilir mi bize akıl satmak isteyenler insanlık dersi vermek isteyenler kim? Siz bize insan hakları dersi mi vereceksiniz?” dedi.

‘NOBEL DELİSİ BİR ZAVALLI’

Ünlü Yönetmen Fatih Akın’ın Almanya’da çektiği filmin Türk halkını okların hedefine aldığını belirten Pepe, “Fatih Akın diye bir adam, bir zavallı Almanya’da film yapıyor. Ermenileri nasıl kestik diye tabi şöhret olmak Nobel almak için milletimizin erdemlerini anlatırsanız size kimse aferin demez ama bu millet zalimdi, gaddardı, hukuksuzdu, adaletsizdi ağzınıza gelen her şeyi söylerseniz size ödül verirler” şeklinde konuştu.

YAZILI BASINI DA DÜRTTÜ

Yazılı basını da hedefine alan Pepe, “Şark meselesi dedikleri şey büyük Ermenistan, Büyük Kürdistan kurulması projesidir. Ülkemizde Bir program doğrultusunda eften püften şeyler günlerce buülkede tartışılır. Özellikle Fenerbahçe Galatasaray maçını konuştukları kadar Türkiye’nin ali menfaatlerini konuşmadılar. Bir bütün olarak sunduğumuz fotoğraf maalesef budur. Bazı gazetelerin kurulma sebepleri bu ülkenin değerlerini örselemeye ve değersizleştirmeye yöneliktir. Bunu kendilerine misyon edinmişlerdir” diye konuştu.

‘TÜM HALKLARI KUCAKLADIK’

Bir aydan uzun bir süredir IŞİD saldırısı altında olan Kobane konusunda Türkiye’nin maşa olarak görüldüğüne dikkat çeken Pepe, “Batı’nın dini Dolar üzerinedir. 3. Havaalanından Türk Hava Yolları’nın gelişmesinden fevkalade rahatsızlar. Bugün hepsinin ötesinde sizden şunu istiyorum. Amerika’nın Kobane ile nedir derdi? Yezidisini, Arabını, Kürdünü hepsini kucakladık. Alsanıza 200 Bin kişiyi. Alamazlar sadece ahkam keserler. Bizi birileri paralı asker olarak kullanmak istiyor. Ak Parti iktidarda diye hükümete yanlış gözle bakanlar var. Benim ülkemin temsilcisi dünyanın her yerinde haksızlıkla karşı karşıya kalırsa bunun karşısında durmasını bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

‘HEPİMİZ KARDEŞİZ’

Tüm halkların kardeş olduğunu ifade ederek hükümete teşekkür eden Pepe, “Bu coğrafyada biz her zaman Kürtlerle yan yana savaştık. Hacı seferlerinde Alparslan ve Selahattin Eyyübi birlikte savaştı. Bu coğrafyada biz Zazası, Kürdü, Lazı, Türkü ile birlikte yaşıyoruz. Kürtler bizim Türk kardeşlerimiz kadar öz kardeşlerimizdir. Bu ülkedeki Türkçülere de Kürtçülere de Allah akıl versin, fırsat vermesin. Etnik köken üzerinden hesaplar yapılmaya başlandığında milletin mayası bozulur, birliği dirliği bozulur” dedi.

‘SORUN PETROL VE GÜVENLİK’

Ortadoğu’daki savaşın petrol ve güvenlik sorunundan kaynaklandığı belirten Pepe, “Ortadoğu’da yaşanan sıkıntı birkaç yılda bitmeyecek. Arabı Kürt’le, Şii’yi Suniyle, Arabı Kürt ile düşmanlaştırıyorlar. Batı böl parçala yönet ile bu bölgede hükmünü sürdürmek istiyor. Onların derdi insan hakları, demokrasi değildir. Onların derdi petrol, İsrail’in güvenliğidir. Burada yaşanan bölünmelere, savaşlara hep gerekçe buluyorlar” dedi.

24 Eki 2014 - 10:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.