Pişmaniye üretiminde engel tanımadılar

Başiskele’de eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli çocuklar, pişmaniye üretim tesisine giderek kendi elleriyle pişmaniye çekti

Başiskele’de bulunan Özel Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören zihinsel ve bedensel engelli çocuklar, pişmaniye üretim tesisine giderek, kendi elleriyle pişmaniye çekti. Pişmaniye üretiminin her aşamasında yer alan engelli çocuklar, çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Engelli çocukların hazırladığı pişmaniyeler ise öğretmenleri ve ailelerinden tam not aldı.

‘TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ’

Engelli çocukları topluma kazandırmak amacıyla bu tarz etkinlikleri yaptıklarını belirten Okul Öncesi Öğretmeni Büşra Koç, “Çocuklarımızı topluma kazandırmak ve farkındalık oluşturmak adına bu tarz etkinlikler planlamayı özen gösteriyoruz. Çünkü bu çocukları sadece kendi alanlarına hapsetmek değil, bu çocukları da ortak alanlara ya da bu tarz üretim alanlarına getirip topluma kazandırmayı diğer etkinliklerden daha önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

‘CESARET KAZANIYORLAR’

Çocukların bu tarz etkinliklerle cesaret kazandıklarını belirten Koç, “Çocuklarımızda buraya gelerek kendi başlarına bir şeyleri başarabilmeleri onlara cesaret verdi. Bizde bu tarz etkinlikleri onlara cesaret vermek ve topluma kazandırmak adına yapıyoruz. İnşallah çocukların bu mutlulukları da diğer bütün çocuklara cesaret verir ve onları bu tarz alanlarda daha çok görürüz” diye konuştu.

‘ÇOK MUTLU ETTİ’

Sosyal etkinliklerin çocukları olumlu yönde etkilediğini belirten veli Zemzem Çınar, “Kızımın böyle bir etkinliğe katıldığı için çok mutlu oldum. Bizlere bu imkanları da sunan kişilere teşekkür ediyorum. Bizim de çocuklarımızın böyle bir şey yapabilmesi bizi memnun ediyor" ifadelerini kullandı.

‘PİŞMANİYE YAPMAYI ÇOK SEVDİM’

Pişmaniye hazırlama sürecinin her aşamasında yer alan Oğuzhan Esen, ”Ben pişmaniye yapmayı çok sevdim,beğendim ve çok mutluyum. Pişmaniye yapmak gerçekten çok kolay. Yapmış olduğum pişmaniyeleri arkadaşlarıma ikram edeceğim” açıklamasını yaptı.

17 May 2017 - 13:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.