Pixel 2'de neden kulaklık girişine yer vermedi?

Apple’ın geçen sene radikal bir kararla iPhone modellerinde 3.5 mm’lik ses çıkışını kaldırmasının ardından Google da yeni akıllı telefonları Pixel 2 ve Pixel 2 XL'da aynısını uyguladı

milliyet.com.tr

Google'ın yeni akıllı telefonları Pixel 2 ve Pixel 2 XL'da neden 3.5 mm jak girişini kaldırdığını açıkladı. USB-Type-C portuna sahip bir kulaklık girişinden bahseden Google topluluk müdürü Orrin Hancock, şirketin üstün bir ses deneyimi sunmak için eski standardı kaldırdığını açıkladı. Hancock, "Çerçeve öncesi geleceğe hazırlık” diyerek; çerçevesiz bir cihaz oluşturmak için 3.5 mm jakından kurtulmaları gerektiğinden bahsetti. 3.5 mm ses bağlantı noktasını muhafaza ederken bunu yapmak zor olacaktı dedi.

Cihazlarını aynı anda şarj edip müzik dinleyemeyeceklerinden şikayet eden bazı kullanıcılara yanıt olarak Google, çevirici (dongle) veya Bluetooth kulaklıklara geçmelerini öneriyor. Google, eski tip 3.5 mm girişli kulaklıklarını Pixel 2 ve Pixel 2 XL’a bağlamak için USB Type-C dongle veriyor.

Telefonların kutu içeriğinde gelecek bu çevirici kaybolur veya bozulursa yenisi için 20 dolar ücret ödemeniz gerekecek. Google, yeni Pixel cihazlarını 19 Ekim’de satışa sunacak.

18 Eki 2017 - 11:37 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.