Sarıbay, '10’a kadar gelen öğrenciyi almak zorundasınız'

Önceki gün gerçekleşen YGS sınavına geç kalanların sınava alınmaması ile ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Sınava, 10.00’a kadar gelecek öğrencileri almak zorundasınız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cengiz Sarıbay dün partisinin il binasında yaptığı basın açıklamasında önceki gün gerçekleşen YGS sınavı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sarıbay açıklamasında, ”Ülkemizde istisnasız her bireyin kariyerine gidecek sürecin ilk evresi ÖSYM’ce gerçekleştirilen ve fırsat eşitliği sağlanan YGS ve LYS’dir. Bu sınavlar aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin her bireyi, çalışkanlık ve yetenek düzeyine göre, ilerde icra edeceği mesleğin eğitimini alacağı Üniversitelerin Ön lisans ve Lisans programlarına yerleştirilirler” dedi.

‘GEÇ KALDIN DEMEK ANLAMSIZ’

Sarıbay devamında, “Bu bağlamda koşulları sağlayan herkesin başlangıçta YGS ‘ye sonrasında da LYS’ye katılım hakkı anayasaldır. Bu hak, herhangi bir düzenlemeyle sınırlandırılamaz, engellenemez. Ne yazık ki, bu Anayasal İnsan Hakkı, 12 Mart 2017 gerçekleştirilen YGS’de kısmen ihlal edilmiştir. 10.00’da başlayan sınava 09.46’da ve sonrasında gelen öğrenciler alınmamışlardır. Gerekçe yeni kural olarak gösterilmiştir. Halbuki, ”Normlar Hiyerarşisi” ne göre, her hangi bir düzenleme bir üst düzenlemeye aykırı olamaz. Bir öğrencinin sınavdan 15 dk. önce gelmesini ihtiyaten isteyebilirsiniz, ancak 10.00’da başlayan sınava 09.46’gelen öğrenciye geç kaldın demek anlamsızdır. Sınava, 10.00’a kadar gelecek öğrencileri almak zorundasınız. Trafik, geç uyanma, stres ve bunun gibi geçerli mazeretlerle sınav saatine kadar gelen öğrenciler sınava girebilirler” diye konuştu.

‘HUKUKSAL BİR HAKTIR’

Sarıbay sözlerinin sonunda, “Pazar günü gerçekleştirilen sınavda 09.46’da gelen öğrencilerin sınava alınmaması “ Bir Dakika ile bir Yılın Kaybı” anlamındadır. Öğrencilerin ve velilerin duygusal tepkileri, üzüntüleri bizleri derinden üzmüştür. Saat 10.00’a kadar sınava giremeyen öğrencilerin sınava girmek istemeleri hukuksal haklarıdır. Bu konunun ÖSYM’ce telafi edici düzenleme ile çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Konunun önemini kamuoyu ile paylaşırız” ifadelerini kullandı. Bilal ÇIĞRIM

14 Mar 2017 - 12:39 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.