Sarıbay örgütleri ziyaret etti

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, referandum sonrası örgütleri ziyaret ederek, referandum sürecince gösterdikleri üstün performanstan dolayı kendilerine teşekkür etti.

BATI BÖLGESİNDE Kİ İLÇE ÖRGÜTLERİNİ ZİYARET ETTİ

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, örgüt ziyaretlerine Dilovası, Darıca ve Gebze ile devam etti. Sarıbay, il yöneticileri Adnan Tok, Harun Yıldızlı, Lütfi İlhan, Hikmet Koçoğlu, Mustafa Kaya, Hakkı Koçak, İkl Referandum Koordinasyon Kurulu Başkanı Bozkurt Uslu İle birlikte Batı bölgesindeki ilçe örgütlerini ziyaret ederek, referandum sürecince gösterdikleri üstün performans için teşekkür etti.

‘YÜZDE 49 OYDA CHP’NİN PAYI BÜYÜK’

Bu referandum sürecince kimseye sataşmadık diyerek konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere örgüt olarak bize yapılan sataşmalara hiç cevap vermedik, kimseye sataşmadık. Ortamı gerecek bir harekette bulunmadık” dedi. Yüzde 49 gibi bir oy Türkiye geneli için büyük başarı diyen Sarıbay, “Bu oyda CHP olarak bizim payımız büyük. Genel başkanımız bizlere referandum süreci için teşekkür etti. O teşekkürü bende sizlere iletiyorum. Bu süreçte gittiğimiz her yere tekrar giderek referanduma katılım gösterdikleri için teşekkür ediyoruz “ diye konuştu.  Aslında hayır oyu yüzde 49 değil, yüzde 53, 54 olarak görüyoruz diyen Sarıbay, “ Oylarımız çalındı. 2,3, 3 milyon civarında oy çalındı. Bizim emeklerimiz, sizin emekleriniz gasp edildi.  Oyların çalınmasına rağmen yüzde 49 büyük başarıdır” dedi.

‘YOL HARİTAMIZ 2019’A HAZIRLANMAK OLMALI’

Bundan sonraki yol haritamız 2019 seçimlerine hazırlanmak olmalı diyen Sarıbay,” Bu yüzde 49’luk oranı nasıl kendi etrafımızda kenetleyebiliriz bunun çalışmasını yapmamız gerekiyor. Bu işe katkı veren herkesi kucaklamamız gerekir. Ama maalesef yukarda, üst düzeyde lüzumsuz eleştiriler yapılmaya başlandı.  Vatandaş yine birbirinize düştünüz diyor. Bizim partimiz çok sesli bir parti, demokratik bir parti, eleştirisel bir parti. Büyütmenin de anlamı yok diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  Olağan kongre sürecimiz başlıyor diyen Sarıbay, “Haziran gibi delege seçimleri başlar. Bu yıl sonuna kadar il kongremizi tamamlarız. Mart gibi de kurultay yapılabilir. Bu tartışmaların burada son bulması, aday olacakların kurultayda aday olmaları gerektiğini düşünüyorum ” diye konuştu.

AYDEMİR: MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİK

CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, “Referandum sürecince Dilovası’nda büyük baskı gördük. Belediye Başkanı, Kaymakam ister istemez taraf oldu. Ama biz mücadelemizden hiç vazgeçmedik. Elimizden gelen her şeyi fazlasıyla yapmaya çalıştık. Dilovası’nda yüzde 39.6 oranında hayır oyu çıktı. Bundan sonraki hedefimiz herkes tarafından kabul görecek bir adayla 2019’da yolumuza devam etmek “ ifadelerini kullandı.

KAYA: SANDIKLAR KONUSUNDA TEDBİRİ ALDIK

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, “ Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz. CHP olarak anayasa değişikliğinde bütün umudumuz hayır çıkması yönündeydi. Hayır çıktığına da inanıyoruz. Sandıklarda sorun çıkmaması için bütün tedbirleri aldık. Sandıklara önceki seçimlerden ziyade iki kat sahip olduk. Sandık sonuçları, sayımlar başladıktan sonra sonuçları en hızlı ve en doğru şekilde almayı sağladık. Bizim girdiğimiz sonuçlarla, İlçe seçim kurulunun girdiği sonuçlar birebir uyum sağladı. İsterdik ki Türkiye genelinde yapılan usulsüzlükler engellenebilseydi ve oylarımıza sahip çıkabilseydik. Hırsızlıkların olduğunu maalesef üzülerek gördük. Türkiye genelinde CHP’nin vatandaşın vermiş olduğu namuslu oylara sahip çıktığına inanıyorum” diye konuştu.

DURSUN: CİDDİ ÇALIŞMA YAPTIK

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, “ Referandum sürecince ciddi bir çalışma yaptık. Sorunlarla karşılaştık ama biz mücadelemize devam ettik. Yürekli çalışmalarından dolayı başta ilçe örgütüm, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız başta olmak üzere  tüm çalışan arkadaşlarıma teşekküre diyorum. İyi niyetli yapılan çalışma sonucu iyi şeyler yapılacağını düşünüyorum. Sayın İl Başkanımız ve il yöneticilerimize de nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum “ diye konuştu.

11 May 2017 - 13:52 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.