Seçime 12 gün kala son anket

Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala araştırma şirketleri de anket çalışmalarına ağırlık verdi.

ORC'nin yaptığı en son ankete göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 54,3 zirveyi korurken 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 38 oy alıyor.

ORC Araştırma Şirketi, 10 Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için anket yaptı. Bu ankete göre, Türkiye halkının ilk kez oy kullanacağı Cumhurbaşkanı seçimlerinde, en çok oy vermeyi düşündüğü isim yüzde 54,3 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan oldu.

ORC'ye göre Erdoğan 54.3 Cumhurbaşkanı seçimleri için araştırma şirketleri anketler yapmaya başladı. ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı anket sonuçlarına göre, halk yüzde 54,3 ile Cumhurbaşkanlığı için "Erdoğan"ı işaret ediyor.

İhsanoğlu ve Demirtaş'ın oranları ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı anketin sonuçlarına göre Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,0, Selahattin Demirtaş ise yüzde 7,7 oy oranında kaldı.

Anket 23 - 27 Temmuz tarihleri arasında yapıldı ORC, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili anketi, 23-27 Temmuz tarihleri arasında 34 ilde 3100 kişiyle, yüz yüze anket tekniğiyle gerçekleştirdi.

Ankette seçmenlere, "10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?" sorusu yöneltildi. Seçmenlerin yüzde 54,3'ü Başbakan Erdoğan yanıtını verirken, yüzde 38'i ise Ekmeleddin İhsanoğlu dedi.

29 Tem 2014 - 14:15 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.