‘Sendikacılık dünkü havasında değil’

Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Başbaşa Programının altıncısında konuşmacısı olan Merve Uzun “Sendikacılığın Doğuşu ve Sendikacılık Tarihi, Dünya...

Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Başbaşa Programının altıncısında konuşmacısı olan Merve Uzun “Sendikacılığın Doğuşu ve Sendikacılık Tarihi, Dünya’da ve Türkiye’de Sendikacılık” konusunda bilgi verdi. Uzun, “Sendikacılık ve sendikacılar dünkü havasında değil” dedi

Emex Otel’de gerçekleşen toplantıda konuşan Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 3. sınıf öğrencisi Merve Uzun,  “Sendika genişletilmiş anlamı ile: İşçilerin veya işverenlerin iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular bakımından çıkarlarını korumak ve daha da geliştirmek için aralarında kurdukları birlik anlamındadır.Sendikalar günümüzde endüstri toplumlarının vazgeçilmez örgütleridir. Balkan Savaşı, 1.Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı bütün endüstrileşme faaliyetlerinin durduğu, sendikalaşmanın da sönük kaldığı yaklaşık on yıllık bir dönemdir” dedi.

BÜYÜK İLGİ

Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, TSE Kocaeli Araç-Proje Müdürü Volkan Bahşi, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Körfez Trabzonlular Dernek Başkan'ı Nurettin Okudan, Derince Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Körfez Karadeniz Platformu Başkanı Mustafa Akın ve birçok davetli katıldı.

UZUN’A PLAKET

Sendikacılık ile ilgili soruları cevaplayan Merve Uzun’a eki Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman plaketini, Nurdan Kacagöz’de saat hediyesini takdim etti.

Merve Uzun kimdir?

15 Eylül 1995 tarihinde İzmit’te dünyaya geldi. İlköğretimi Büyükderbent İlköğretim Okulunda, liseyi İzmit Atılım Anadolu Lisesinde okudu. 2013-2014 eğitim öğretim yılında Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde başladığı eğitimine bugün 3. Sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir.  Ayrıca 2. Üniversite olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümünde 2. Sınıf öğrencisi. İlk iş deneyimine 24.12.2015 tarihinde Zara(Akasya) da satış danışmanı olarak başladı ve halen devam etmektedir.

30 Nis 2016 - 14:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.