‘Şiddetin olmadığı bir dünya diliyoruz’

Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün yıldönümü için düzenlediği basın açıklamasında, “Savaşların, terörün, şiddetin olmadığı bir dünya diliyoruz” dedi

Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, dün Şube Binası’nda yaptığı basın açıklamasında 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü anarak “Savaşların, terörün ve şiddetin olmadığı bir dünya diliyoruz” dedi. Barış gününe özel düzenlenen açıklamada Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener’in yanı sıra Şube Basın Yayın Sekreteri Görkem Çelik, Şube Mali Sekreteri Barış Ünsal ve Eğitim-İş Üyesi Sibel Ünsal da hazır bulundu.

BARIŞ GÜNÜ’NÜN TARİHÇESİNİ VERDİ

Şube Başkanı Bilal Şener, “Almanya’nın 1 Eylül 1939’da Polonya’yı işgal etmesiyle başlayan II. Dünya Paylaşım Savaşı’nda 50 milyonun üzerinde insan ölmüş, kentler harabeye dönmüş, atom bombaları kullanılmış, tüm dünya kan ve gözyaşına boğulmuştur. Bu korkunç savaşın başladığı 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edilmiştir. Günümüzde de küresel emperyalizm saldırganlığını bütün vahşetiyle sürdürmekte, dünyanın daha birçok ülkesinde sömürü ağlarını genişletmek için kan ve gözyaşı dökmektedir” ifadelerini kullandı.

‘AKP EMPERYALİSTLERİN SAFINDA’

Şener, günümüzde milyonlarca insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu söyleyerek, “Bu insanlara yardım eli uzatmak yerine, kaynakların silahlanmaya ve savaşlara ayrılması, insanlığın büyük çelişkisidir. Sonu getirilemeyen çatışmalar, terör ve şiddet, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Ortadoğu’nun ekonomik kaynaklarını kontrol etmeye yönelen ABD ve AB emperyalizmi, bu amacı gerçekleştirmek için Ortadoğu halklarını birbirine boğazlatmaya ve bölgeyi bir kan gölüne çevirmeye başlamıştır. AKP iktidarı da bu saldırgan savaşta emperyalistlerin safında yer almıştır” dedi.

ATATÜRK’ÜN BARIŞ MESAJINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Şener, terör olaylarından da söz ederek “Ülkemizde ise son günlerde terör yeniden azmış, şehit cenazeleri ile ocaklara ateş düşmüştür. Acı ve gözyaşı halkımıza yaşamı zindan etmiştir. Bugün, barış ve huzur, ülkemizin birlik ve beraberliği çok daha önemli hale gelmiştir. Türk ulusu kendi siyasal egolarının tutsağı olmuş aymaz yöneticilerinden mutlaka acilen kurtulmalıdır. Ayrıca Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bir ulusun hayatı söz konusu olmadıkça savaş bir cinayettir’ diyerek, savaşın insanlık için yıkım ve felaket olduğunu belirtmiştir. ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözüyle de ülkemizde ve tüm dünyada barışın yaşanması gerektiğini vurgulamıştır” ifadelerini kullandı.

DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Şener konuşmasının sonunda, “Eğitim-İş olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, başta Ortadoğu halkları olmak üzere dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde sürmekte olan savaş, şiddet ve terör eylemlerini nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Barışın, sevginin ve hoşgörünün herkes tarafından yaşam biçimi olarak benimsendiği; savaşın, terörün, çatışmanın, şiddetin, kavganın olmadığı bir dünyada yaşamak dileğiyle, tüm halkımızın ve dünya halklarının Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. n Pınar GÜL

02 Eyl 2015 - 10:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.