Şişmanoğlu’na saldırı

İzmit İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Kızılay İş Merkezi'nin birinci katında bulunan ve kısa süre önce Kızılay tarafından boşaltılan Cadde Cafe'nin...

İzmit İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Kızılay İş Merkezi'nin birinci katında bulunan ve kısa süre önce Kızılay tarafından boşaltılan Cadde Cafe'nin sahibi Cevdet Sert, Tük Kızılay'ı Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu'nun makamını bastı. Şişmanoğlu'nu ekmeği ile oynamakla suçlayan Sert, ses kaydı aldığı gördüğü Şişmanoğlu ile kısa süreli arbede yaşadı.

İzmit İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Kızılay İş Merkezi'nin birinci katında bulunan ve uzun yıllar boyunca işletilen Cadde Cafe'nin sahibi Cevdet Sert, dün Kızılay Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu'nun makamını bastı. Sert elindeki belgelerle Kızılay taraftan boşaltılan kafesinin tüm borçlarını ödediğini ancak buna rağmen hala borçlu olarak gösterildiğini iddia etti.  Kızılay'a ödediği borçlarının makbuzlarını basın mensuplarına gösteren Sert, Kızılay Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu'na sert sözlerle yüklenerek, "Kızılay şube başkanı olan bu zat beni ekmeğimden etmiştir. Ben 9 aydır evime ekmek götüremiyorum. Üstelik borçlarımı ödediğim halde hala icra mahkemesine 380 bin TL borcum görünmektedir. Ben bu haksızlığı hazmedemem. Hakkımı alıncaya kadar Şişmanoğlu'nu tüm kirli çamaşırlarını ortaya dökmeye devam edeceğim" dedi.

KAYIT CİHAZINI ALMAK İSTEDİ

Şişmanoğlu'nun ve yönetiminin karşı çıktığı Cevdet Sert elindeki dekontları ve makbuzları göstererek, "Eğer ben yalan söylüyorsam bunlar ne" dedi. Şişmanoğlu'nun kendisine tepki göstermesi üzerine Şişmanoğlu'na 'Uçkur düşkünü' diyen Sert, Şişmanoğlu'nun ses kaydı aldığını görünce kendisine doğru yürüyerek elindeki ses kayıt cihazını almaya kalktı. Kısa bir arbededen sonra yönetim kurulu üyelerinin ayırması ile olay kavga dönüşmeden önlendi. Cevdet Sert'in binadan çıkarılması için görevlilerin polis çağırmaları yönünde talimat veren Şişmanoğlu, Cevdet Sert'i bina dışına çıkması hususunda uyardı.

'384 BİN BOCU BİRİKTİ'

Cevdet Sert'in bina dışına çıkmasının ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şişmanoğlu, "Biz bu şahsa İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Kızılay İş Merkezi'nin birinci katında bulunan kafesine yatırım yaptığı için çıkarmadan önce birçok kere tolerans tanıdık. Ama bu toleransımız o kadar çok kendisi tarafından sabote edildi ki 384 bin TL borcu birikti. Bu borcun ödenmesi konusunda avukatımız icra kararı aldı. Ama ödemedi. Daha sonrasında avukatımız kendi imtiyazını kullanarak borcu yapılandırdı. Maalesef yine ödemedi. Bu şahıs aslında hapse girmesi gerekiyordu ama hapis kararını da yine avukatımız almadı" dedi

'ÇEVİK KUVET'LE CAFE TAHLİYE EDİLDİ'

Şişmanoğlu devamında, "Eğer hapis cezası almış olsaydı yapılan yapılandırma sonrasında borcunu ödememesi halinde bir aylık gecikme ya da ödenmeme bedeli olarak her bir ay içi bir ay yatmak zorunda kalacaktı buda toplamda 50 hapis cezası demekti ama avukatımız böyle bir kararı almadı. En sonunda Genel Merkezi'miz bizlerin çok fazla tolerans gösterdiğini söyleyerek kendi avukatlarını gönderdi. Buraya gelen genel merkez avukatları gece Saat 3'te çevik kuvvet güçleri ile birlikte Cadde Cafe'yi tahliye etti" diye konuştu.

'TEHTİD VE SANTAJ YAPTI'

Cevdet Sert'in olayın yaşanmasının ardından tüm gazeteleri dolaşarak kendisine iftira attığını ve cep telefonuna sürekli tehdit mesajı attığını dile getiren Şişmanoğlu, "Cevdet Sert olayın ardından gece yarılarında bana mesaj atarak olmadık tehditler yaptı. Çoluğumu çocuğumu tehdit etti. Ben de yaptığı tehditleri mahkemeye verdim. Mahkeme de hâkimin 'Tehdit Ettin mi?' soruna "Evet" dedi. Tek celsede 12 tehditten 3 ay iftiradan toplam 15 ay hapis cezası aldı" sözlerini kullandı.

'MAHKEMEDE GÖRÜŞECEĞİZ'

Cevdet Sert'in yalan konuştuğunu iddia eden Şişmanoğlu," Hem borcunu ödemeyeceksin hem de olmadık yalanlar söyleyerek insanlara olmadık iftiralarda bulunacaksın. Genel Merkez' e giidp hakkımda ağza alınmadık kelimeler kullanacaksın. Şehrin sözü geçen insanlarına yalvaracaksın adamlar beni arayacaklar Cevdet Sert'im mağdur edildiğini söyleyecekler. Biz Cevdet Sert'ten artık yaka silkiyoruz. Mahvolduk. Halen Cadde Cafe üzerinde bulunan daireyi konut olarak kullanıyor. Normal koşullarda orayı konut olarak kullanamaz, yasalara aykırıdır. Şuan Genel Merkez onunda çalışmalasını yapıyor. Yakında oradanda tahliye olacak. Kendisi ile bundan sonra mahkeme salonunda görüşeceğiz" ifadelerini kullandı. n Bilal ÇIĞRIM

30 Haz 2016 - 18:08 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.