Son darbeyi karısı vurdu

Bir süre önce tüm Türkiye’nin konuştuğu kişi olan Gebzeli Burhan Çakmak, yatağa bağlı olarak yaşarken hırsızlar tarafından oksijen tüpü çalınmıştı.

Çakmak’a son darbe eşinden geldi. Çakmak’ın iddiasına göre eşi, evin eşyalarını çalarak evini terk etti.

Bir süre önce tüm Türkiye’nin gündemine oturan Burhan Çakmak isimli Gebzeli vatandaşa son olarak eşi darbe vurdu. Bu yıl içerisinde kronik astım bronşit ve tüberküloz olan Çakmak’ın evine giren hırsızlar, Çakmak’ın bağlı yaşadığı oksijen tüpünü, kamyonunun aküsünü ve lastiklerini çalmışlardı. Bu olay üzerine Çakmak Türkiye’nin gündemine oturmuş, vicdansız hırsızlar adeta Çakmak’ın yaşamını elinden almışlardı. Çakmak’a Sosyal Hizmetler, Gebze Belediyesi ve Gebze Kaymakamlığı SSK’lı olmadığı için senede 1 kez ilaç yardımında bulunuyor.

KARISI EVİ TERK ETTİ

Yaşanan olayların üzerine Burhan Çakmak’a bir darbe de karısından geldi. Çakmak’ın iddiasına göre karısı evin eşyalarını da alıp evden ayrıldı. Burhan Çakmak’ın babası da akciğer hastası olduğu için aile desteği göremiyor. Çakmak eşinin evi terk etmesi ve eşyaları da götürmesi üzerine beton zemin üzerinde yatmak zorunda kalıyor.

OKSİJEN MAKİNASI VAR 

ELEKTRİK YOK

Çakmak’ın yaşaması için oksijen makinasına bağlı kalması gerekiyor. Evde eşyası dahi bulunmayan Çakmak, zorda olsa yaşama tutunmaya çalışıyor. Belediyeden kaymakamlığa kadar yardımların tümünün kesildiğini söyleyen Çakmak, “evimin elektriğini kestikleri için, oksijen makinamı kullanamıyorum. Makinanın elektrikle çalıştığını, elektriği keserseniz hayatımı elimden alırsınız dedim ama geldiler elektriğimizi de kestiler. Makinem olmadan yaşayamam. Zor nefes alıyorum” dedi.

YARDIM BEKLİYOR

Yardımların gelmediğini, SSK’lı olmadığı için ilaç yardımı da alamadığı söyleyen Çakmak, “artık devletten ümidimi kestim, hayırseverlerden yardım istiyorum. Beni bu hayattan kurtarsınlar. Dayanacak gücüm kalmadı. İlaçlarım tükendi, ilaçlarıma bari yardım edildin” diyerek durumu anlattı.

22 Eki 2014 - 13:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.