Sosyal Medya hesapları nası korumaya alınır?

Son zamanlarda tüm dünyada ünlü sanatçılar ve siyasiler, sosyal medya hesaplarının hacklenmesi problemi ile karşı karşıya geliyor.Bu problemlerden basit önlemler alınarak kurtulmak ise mümkün.

Tüm dünyada bilişim güvenliği şirketleri, anti-virüs programlarıyla bilgisayar, mobil, kurumsal ağların güvenliği için uğraş gösterirken, bir çok ünlü isimse özellikle sosyal medya ağları üzerinden hacklenme problemi ile karşı karşıya kalıyor. Bilişim Güvenliği Devi McAfee de, ürünleriyle bilgi sızması konusunda en iyi önlem alan şirketlerin başında geliyor. McAfee, sosyal medya hesabına gelen gönderileri açılmadan önce denetleyen sistemlerle, hesabın hacklenme oranını en aza indiriyor.

Gerek cep telefonu, gerekse bilgisayar ve network güvenlik yazılımlarıyla öne çıkan McAfee’nin Türkiye ve Azerbaycan Bölge Direktörü İlkem Özar, “Önemli kurumlarda, önemli görevlerde bulunan kişilerin ya da ünlülerin kesinlikle güvenlik yazılımları kullanmaları gerekiyor. McAfee gibi sürekli güncellenen bir yazılımın Pc’lerinde olmasının yanı sıra internete bağlandıkları ağ yapıları da çok önemli. Ağın güvenliği de cihaz güvenliği kadar önemli. Bu konularda büyüklü küçüklü bir çok devlet kurumuna ve özel sektöre hizmet veriyoruz.” dedi.

DEV IT ANLAŞMASI

Intel iştiraki olan Intel Security McAfee firması ile katma değerli distribütör Prolink yeni bir anlaşmaya imza attıklarını duyurdular. Anlaşma ile Prolink, işletmelere yönelik yazılım güvenlik çözümlerinden oluşan McAfee ürün gamının tamamının avantajlarını Türkiye’de tanıtacak. Katma değeri yüksek hizmetleriyle McAfee’nin tüm ülkede yaygınlaşmasını ve kapsama alanının artmasını mümkün hale getirecek Prolink ile yapılan bu anlaşma, McAfee’nin pazardaki konumunu güçlendiriyor. Anlaşma çerçevesinde, Prolink McAfee’yi tercih edilen güvenlik hizmeti sağlayıcısı olarak daha iyi yerleştirmek için tüm Türkiye’de dağıtım yapacak ve aynı zamanda pazarlama faaliyetlerini yürütecektir. Türkiye’nin önde gelen distribütörlerinden biri olan Prolink’in itibarı, uzmanlığı ve tecrübesi; McAfee güvenlik ürünleri gamına avantaj sağlamayı hedefleyen iş ortaklarının, bunu daha kolay ve hızlı erişimle başarmalarını sağlaması hedefleniyor.

“TÜRKİYE’DE ÇOK DAHA FAZLA MÜŞTERİYE ULAŞACAĞIZ”

McAfee Türkiye ve Azerbaycan Bölge Direktörü İlkem Özar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “McAfee Türkiye’de geçtiğimiz yıldan bu yana büyük adımlar attı. Bu anlaşma ile başarımızı daha da geliştireceğiz. Bir yandan IPS, SIEM ve NGFW gibi yüksek büyüme kaydeden teknolojilere odaklanmaya devam ederken, diğer yandan da Prolink gibi, teknik uzmanlığını ve katma değerli hizmetlerini ortaklarımızın piyasa olanaklarından faydalanmasını ve Türkiye çapında daha da fazla müşteriye ulaşmasını sağlamak için kullanabilecek, doğru distribütörlerin bizimle birlikte olması şarttır. Bu nedenle ikinci distributörümüz olarak Prolink’i seçerek kanal yapımızı güçlendirmeyi hedefledik.”

McAfee’de Yükselen Pazarlar Kanal Direktörü Stephan Neumeier ise; “McAfee’nin sektör lideri ürünleri ve Security Connected stratejimiz işliyor. Bizimle birlikte odaklanan ortaklar iki veya üç McAfee ürününü birlikte satarak sekiz kata yakın gelir elde edebiliyor. Prolink ile çalışarak, halihazırdaki başarımızı geliştirmek ve tüm iş ortaklarının bu büyümeyi tecrübe etmek için ihtiyaç duydukları desteği almasını sağlamak istiyoruz” dedi.

Prolink Genel Müdürü Ken Bradley ise; “McAfee ile çalışacağımız için ve McAfee ile birlikte çalışarak aracıların müşterilerle daha da büyük değer ve iş yaratmasına yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

02 Tem 2014 - 16:03 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.