Suikastçılara ağırlaştırılmış müebbet

Kocaeli 1 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Aktürk’e suikast düzenleyerek şehit olmasına sebep olan sanıklar ağırlaştırılmış muhabbet cezasına çarptırıldı

Olay, İzmit-Kandıra Yolu’nda 16 Haziran 2015 tarihinde meydana gelmişti. Kocaeli 1 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Aktürk’e evinden işe gittiği sırada suikast düzenleyen Tuncer Sabancı ve İdris Demirel isimli sanıklar, defalarca ateş ederek Aktürk’ün şehit olmasına sebep olmuşlardı. Daha sonra olayla ilgili başlatılan soruşturmada suikastı azmettiren Mustafa Taştan, suikastı düzenleyen Tuncer Sabancı ve İdris Demirel ile Aktürk’ün suikast ile öldürülmesine yardımcı olduğu tespit edilen Şerafettin Dadaş, Özgür Tecer ve Mehmet Ayhan Ankara’da yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

SANIKLAR HAKKINDA KARAR VERİLDİ

Kocaeli 1 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Aktrük’ü düzenledikleri suikast ile şehit eden Tuncer Sabancı, İdris Demirel, Şerafettin Dadaş, Özgür Tecer ve Mehmet Ayhan’ın yargılandığı Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın 12. celsesinde sanıklar hakkında karar verildi. İsmet Aktrük’e suikast düzenlenmesini azmettirdiği tespit edilen Mustafa Taştan ve suikastı düzenleyen Tuncer Sabancı ile İdris Demir’in ağırlaştırılmış muhabbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, Aktürk’ün şehit edilmesine yardımcı olduğu anlaşılan Şerafettin Dadaş, Özgür Tecer ve Mehmet Ayhan’ın da 20’şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

02 Şub 2018 - 14:36 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.