Tarhan’dan mutluluk ölçütü teklifi

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, aylık olarak vatandaşların gayri safi milli mutluluğun ölçülmesi ile ilgili Kanun Teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu

Tarhan, “Türkiye’de Son 5 yılda 7 milyon 201 bin kutudan, 12 milyon 158 bin kutuya çıkan antidepresan ilaç kullanımı aslında vatandaşlarımızın gerçek mutluluk seviyesini göstermektedir” dedi.

Tahsin Tarhan, “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Ağı’nın hazırladığı 2018 Dünya Mutluluk Raporu’na göre Türkiye 155 ülke arasından Libya’dan sonra gelerek 74. sırada yer almaktadır. Mutlu vatandaşlarının sağlıklı, refah seviyesi yüksek adalet duygusu gelişmiş ve hükümete güven sahibi oldukları görülmektedir.

Maalesef günümüz Türkiye’sinde artık vatandaşların adalete güvenleri kalmadı. Adalet duygusunun zayıf olduğu ülkelerde vatandaşlar güven sorunu yaşamaya başlıyorlar ve bu durum en çok genel ruh hallerini etkileyerek mutlu olmalarını engelliyor” dedi.

Tahsin Tarhan, “Maalesef vatandaşlarını bir meta olarak görmek, onların duygularının, hissettiklerinin önemi yokmuş gibi davranmak çağımızın en büyük yönetim sorunu. Türkiye’de vatandaşlara mutlu musunuz? Diye soru sorulduğunda % 61’i Mutsuzum cevabını veriyor. Aylık olarak enflasyon rakamları açıklamak ne kadar önemliyse, vatandaşlarımızın mutluluk ölçütünün de aylık olarak hesaplanması ve yönetimde olanların siyasi programlarını vatandaşlarına göre belirlemesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Tarhan, “Devletler, devlet fikri ortaya atıldığından toplumun mutluluğunu baz alarak devleti yönetmeye çalışmışlardır. Bugün gelinen noktada Türkiye’de mutluluk ölçütü iktidarların belirlediği kısır döngüde devam etmektedir. İktidar toplumun mutluluğu için değil, yandaşının ve rantdaşlarının mutluluğu için çalışmaktadır. Bunun en güzel örneğini Mecliste çıkartılan yasalarda görmek mümkündür. Vatandaşın lehine bir kanun görüşmesi yapılamazken, İktidara yandaş olanlara nasıl vergi affı getirildiğini hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

20 Mar 2018 - 15:53 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.