TEOG boş kontenjan başvuruları başladı

TEOG’un lise nakil tercihleri üzerinden boş kontenjan başvuruları, MEB e-Okul’da VBS sisteminde başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, “Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu 2017” TEOG başvuruları üzerinden veliler ve öğrenciler için nakil başvuru tarihlerini ve sonuçlarını açıkladı. Öğrenci nakil üzerinden 3 kere başvuru hakkına sahip olacak. Başvuru yaparken “puan denkliği” aranmayacak. Puan denkliği, 3 başvuru sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna atanmadığı takdirde dikkate alınacak.

Başvurular bugün başladı, 15 Eylül 2017 tarihinde sona erecek.

Başvuru yaparken eğitim uzmanları açık kontenjanın olup olmaması veliler tarafından dikkate alınmamalı. Açık kontenjan görünmese dahi, o okuldan başka okula geçmek isteyen öğrenci olacağından ötürü, açık kontenjan kavramına dikkat edilmemeli açıklamasında bulundu.

14 Ağu 2017 - 16:21 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.