TEOG yarışı başladı

Ortaokul öğrencilerinin istediği liseye gitmek için girdiği TEOG sınavının ilk günün öğrenciler ve velileri oldukça heyecanlıydı. İlimizde 26 bin 29 ö...

Ortaokul öğrencilerinin istediği liseye gitmek için girdiği TEOG sınavının ilk günün öğrenciler ve velileri oldukça heyecanlıydı. İlimizde 26 bin 29 öğrencinin katıldığı sınavın ilk gününde öğrenciler soruları kolay bulurken veliler de öğrencileri en stresli günlerinde yalnız bırakmadı.

Dün TEOG’un ilk gününde öğrenciler sınavları kolay bulurken sonuçlar Ocak ayının ilk haftası açıklanacak. Bu sınavın mazereti 12-13 Aralık’ta gerçekleştirilecek. İkinci sınavların 27-28 Nisan’da gerçekleştirileceği TEOG’da öğrenciler sabah saat 09:00’da Türkçe, saat 10:10’da Matematik, saat 11:20’de ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarında ter döktü.

MAARİF DENETÇİLERİ DE GÖREVLENDİRİLDİ

TEOG’da ikinci sınavlar ise 27-28 Nisan’da yapılacakken mazeret sınavları 14-15 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Öte yandan TEO’G’un 1. gününde Türkçe Sınavı 20 Soru 40 dakika, Matematik Sınavı 20 Soru 40 dakika, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sınavı 20 Soru 40 dakika ile gerçekleşti. 2. gün sınavları ise bugün Fen ve Teknoloji Sınavı 20 Soru 40 dakika, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sınavı 20 Soru 40 dakika, Yabancı Dil Sınavı 20 Soru 40 dakika olarak gerçekleşecek. Ayrıca tüm okullarda maarif denetçileri görev aldı. n Ayşe AYDIN

25 Kas 2015 - 17:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.