Trabzon Kocaeli’ye geldi

Trabzon Tanıtım Günleri etkinliğinin açılış töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon’dan gelen davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Trabzon Kocaeli’ye geldi
Trabzon Kocaeli’ye geldi
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği’nin ortaklığıyla düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen programla kapılarını açtı. Trabzon ile ilgili yöresel ürünlerin sergilenerek tanıtılacağı ve satışının yapılacağı Trabzon Tanıtım Günleri 25 Şubat’a kadar İnterteks Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini bekleyecek. Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eşi HamdiyeSoylu’nunyanı sıra Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ilçe belediye başkanları, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Orman eski Bakanı Osman Pepe, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uzunoğlu, Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü Sezer Komsuoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, ilçe kaymakamları, Trabzon ilçe Belediye Başkanları ve ilçe kaymakamları ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.

‘ÖZELLİKLERİ ANLAT ANLAT BİTMEZ’

Programda konuşan Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu selamlama konuşmasının ardından, “İnşallah Trabzon’u burada yaşarız ve bunu birlikte yaşarız” ifadelerini kullandı ve sözü diğer konuşmacılara bıraktı. Ardından konuşan KOÜ eski Rektörü Sezer Komsuoğlu Trabzon’dan Kocaeli’ye ilk geldiği yılları ve yaşadığı anıları anlatarak, “Lisesi 1887 yılında kurulmuş bir şehirdir Trabzon. Bir dolu öğretmen okulları oldu. Üniversitesinde 80 bine yakın öğrencisi var. Trabzon şehzadeler şehridir. Anlat anlat bitmeyecek özellikleri vardır. Osmanlı’nın İstanbul’dan sonra ikinci büyük liman kentidir. Böyle güçlü bir şehrin vatandaşları yayıldıkça yayıldı ve oralarda yöneticiler oldu. Değerli hemşerilerim aranızda olduğum için çok mutluyum ve bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUZ’

Komsuoğlu’nun ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Trabzon tanıtım günlerinin bereketli olmasını diliyorum. Kocaeli en büyük sanayi kenti, tarih kenti ve turizm kentidir. En büyük zenginliği de Anadolu’nun bütün renklerini barındırıyor. Bütün kültürlerini kendinde toplanmıştır. Kocaeli Anadolu’nun çiçek bahçesidir. Karadeniz insanı çalışkan ülkesini seven insanlar. Sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz. Bu etkinliğimizde bizim de emeğimiz geçti ama derneğimizin de büyük katkıları oldu” dedi.

‘KENTİMİZDE 61 BİN TRABZONLU VAR’

Ardından konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Kocaeli Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisidir. Nüfus olarak 10’uncu sırada yer almasına rağmen ekonomik manada ilk üç sırada yer bulmuştur. Vergi ödemelerine baktığımızda İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Kocaeli’yi bu sıralamaya taşıyan burada yaşayan insanlar ve Anadolu’dan buraya gelmiş vatandaşlarımızdır. Özellikle Erzurum, Sakarya ve Kars’tan sonra en fazla Trabzon nüfusuna kayıtlı kişi yaşamaktadır. İstanbul’dan sonra Trabzon nüfusuna kayıtlı insanın en fazla olduğu il Kocaeli’dir. Kentimizde 61 bin 858 Trabzonlu vatandaşımız yaşamaktadır. Bildiğiniz üzere bende Trabzonluyum. Bu yüzden bu tanıtım günleri etkinliğimiz benim için büyük önem taşımaktadır. Sayın Bakanımıza da yoğun programı olmasına rağmen buraya teşrif ettiği için çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

‘HEMŞERİ DERNEKLERİ BAĞLARI GÜÇLENDİRİR’

Son olarak kürsüye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu selamlama konuşmasının ardından, “Trabzon şehrinin yaşam standartlarını, zenginliğini daha yukarı çekmek, insanların mutluluğunu arttırmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu etkinliklere daha önce Ankara’da da katıldık. Bu etkinliklerin üçüncüsünün Kocaeli gibi büyük bir şehirde düzenlenmesi benim için de bir gururdur. Çünkü biliyoruz ki ilerlemenin en büyük kaynağı birlik içerisinde olmak ve birlikte hareket edebilmektir. Aslında 20-25yıl önce büyükşehirlere göç esnasında hemşeri derneklerine bakışla, bugünkü bakış çok farklıdır. O gün acaba bir farklılaşma bir cepheleşme olur mu? Sorusu kafalarda yer alıyordu. Şehirlerdeki zorluklar, sıkıntılar, dertler bizi birbirimizden uzaklaştırmayacak tam tersi daha çok bağlayacaktır. Bu açıdan hemşeri derneklerinin önemi çok büyüktür” diye konuştu.

‘BİRLİĞİMİZİN VE GÜCÜMÜZÜN KANITIDIR’

Soylu konuşmasının devamında, “Bu nesilleri birbiriyle bütünleştirmek gerekiyor. Komşuluk ilişkilerimizi geliştirmek gerekiyor. Bu Trabzon içinde, Erzurum içinde diğer şehirler içinde böyle olmalıdır. Tüm konuşmacılarımız güzel şehrimizi ifade ettiler. Sokakları, tarihi, ecdadımızın kuvvetini ifade ettiler. Bir taraftan ayakkabıyı elleriyle işleyen zanaatkarımızı, bir yandan kemençe ustasının hem mesleğine hem de ülkesine olan bağlılığını hepimiz biliyoruz. Şehirlerin tarihi canlıdır. Bugün 81 milyon vatandaşımızın hepsi terör örgütlerine karşı toplu bir mücadele ortaya koyuyorsa, oraya giden evlatlarımıza, askerlerimize dua ediyor, birlik şuurunun tarihten bugünlere geldiğinin en büyük göstergesidir. Bugün bir şehit cenazesi olduğunda hiçbir vatandaşımız oralı veya buralı diye ayrım yapmadan şehitlerimiz için dualar ediyorsa bu bizim birliğimizin ve gücümüzün en önemli kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

‘BOYNUMUZ EĞİK BİR ŞEKİLDE DURMUYORUZ’

“Dünyanın en kritik topraklarında yaşıyoruz” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ancak Türkiye bu zorlu süreci lider bir şekilde yürütecektir. Bugüne dek uğradığımız kazaları tekrar yaşamamak için demokrasiye sıkıca bağlanmamız gerekmektedir. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye bu koridor içerisinde kardeşliğin, zenginliğin ve kendi hedeflerinden uzaklaşmamanın gururunu yaşamaktadır. Ancak 50 yıl, 100 yıl sonra tarih bu neslin büyük başarılara imza attığını, büyük bir liderlik gerçekleştiğini ve bu liderliği yalnızca bu topraklarda değil dünyanın önemli bir coğrafyasında gerçekleştirdiğini yazacaktır. Dünyanın birçok yerinde etkinliklere ve toplantılara katılıyoruz. Şunu söylemek isterim Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bir ülkenin bakanı olarak dünyanın hiçbir yerinde bulunan toplantıda boynu eğik bir şekilde değil, başı dik alnı ak bir şekilde yer alıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

22 Şub 2018 - 16:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.