TÜPRAŞ'tan ilk çeyrek bilançosu

TÜPRAŞ ocak-mart dönemindeki toplam satış miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 oranında artarak, 7 milyon 215 bin tona yükseldi ve şirketin bu dönemdeki net karı 876 milyon lira olarak gerçekleşti

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin (TÜPRAŞ) ocak-mart dönemindeki toplam satış miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 oranında artarak, 7 milyon 215 bin tona yükseldi ve şirketin bu dönemdeki net karı 876 milyon lira olarak gerçekleşti.

YÜKSEK KATMA DEĞER…

TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 2016 yılının sonlarından itibaren olumlu seyrine devam eden rafinaj sektöründe şirketin hayata geçen rekor seviyede yatırımlarını tam kapasite kullanarak, ülke için yüksek katma değer oluşturmaya devam ettiği belirtildi.

YÜZDE 30’LUK ARTIŞ

Ortadoğu rafinerilerindeki duruş ve yangınlar nedeniyle oluşan arz kesintilerinin ürün marjlarına olumlu yansıdığı aktarılan açıklamada, kış koşulları ile artan ısınma yakıtı talebi ve önde gelen ekonomilerin olumlu büyüme rakamları sayesinde ürün bazında karlılıklarda yaşanan artışların, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 30 artırarak varilde 5,01 dolara taşıdığı kaydedildi.

7.2 MİLYON TON SATIŞ

Açıklamada, Akdeniz Bölgesi marjındaki artışın da üzerinde performans sağladığı vurgulanarak, "2017 yılı ilk çeyreğinde tam kapasite çalışan TÜPRAŞ 'ara ürün' dahil ulaştığı 7,5 milyon ton şarjla toplam 7,2 milyon ton satış yaparak, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 5 artırmıştır." ifadeleri kullanıldı.

NET KAR 876 MİLYON TL

Ortalama petrol fiyatlarının geçen yılın yüzde 58 üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle 2017 ilk çeyrek satış gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 2 kat artarak 12,4 milyar liraya ulaştığına dikkat çekilen açıklamada, " Vergi öncesi kar 1 milyar 52 milyon lira, net dönem karı ise 876 milyon lira olarak gerçekleşmiştir." denildi.

GÜÇLÜ YAPISINI KORUDU

Piyasalardaki hareketliliğe rağmen sağlam finansal yapısını koruyanTÜPRAŞ'ın yılın ilk çeyreğinde faaliyetlerinden 873 milyon lira nakit yarattığı, güçlü bilançosu ile ülke notunda yapılan aşağı yönlü revizyonlara rağmen yatırım yapılabilir seviyedeki derecelendirme notunu ve görünümünü korumayı başardığı ifade edildi.

46.6 MİLYON DOLAR YATIRIM

Tüpraş'ın 2017'nin ilk çeyrek döneminde toplam 46,6 milyon dolar yatırım harcaması yaptığı bilgisi verilen açıklamada, şirketin, artan küresel rekabet gücüyle ülkenin akaryakıt ihtiyacını en yüksek kalitede karşılayarak operasyonel ve finansal hedeflerini gerçekleştirmeye, hissedarları, iş ortakları ve Türkiye için katma değer oluşturmaya devam edeceği vurgulandı.

05 May 2017 - 12:02 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.