Türk Eğitim-Sen’den müdürlere suç duyurusu

Bulunduğu okulda 4 yılını tamamlayan okul müdürlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından puanlama sistemine tabi tutularak...

75 puanın altında kalanların göreve öğretmen olarak devam edeceklerinin açıklanması üzerine Türk Eğitim Sen tüm ilçelerin milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu.Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerine değerlendirme amaçlı puanlama yapılmış ve 75 puan barajını geçemeyen okul müdürlerinin yöneticilik görevinden alınacakları açıklanmıştı. Duruma toplumun her kesiminden tepkiler yükselirken Eğitim sendikaları yaşanan durum üzerine adeta kazan kaldırmıştı. Türk Eğitim-Sen okul müdürleri için verilen değerlendirme puanlarında tecrübe ve başarının göz önüne alınmadığını öne sürerek protestolarını sürdürüyor. Sendika, okul müdürlerine puan veren amirlerin ideolojik kararlar aldığını, görevden alınan okul müdürlerinin yerlerine, hükümete yakın olduğu söylenen Eğitim Bir-Sen üyesi eğitimcilerin yerleştirildiğini iddia ediyor. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Türk Eğitim-Sen ilçe başkanları ve İl yöneticileri Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdiler.

AMİRLER İDEOLOJİK DAVRANDI

Sendika adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen 2’nci Şube Başkanı Mustafa Kılıç açıklamasında puanlamayı yapan amirlerin ideolojik davranarak, görevden alınan okul müdürlerinin yerine yandaş eğitimcilerin yerleştirildiğini savundu. Yapılan basın açıklamasının ardından Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin ve sendikanın tüm ilçe şube başkanları savcılığa giderek, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık yapacağı incelemenin ardından şube müdürlerine dava açılıp açılmayacağı konusunda karar verecek.

27 Ağu 2014 - 16:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ahmet nihat - Allah zalimleri sevmez. Bu gün bu arkadaşlara zulmü reva görenler karşılığını elbet bulacaklardır.Allah zalimleri sevmez. Bu gün bu arkadaşlara zulmü reva görenler karşılığını elbet bulacaklardır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ağustos 16:40