Türk Sağlık-Sen haksızlık istemiyor

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, piyasa gözetim ve denetim yapanlara yüzde 10 ek puan verilmesine değinerek, ’‘uygulama 9 aydıryapılmıyor. Haksızlık istemiyoruz’’ dedi

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, piyasa gözetim ve denetim yapanlara yüzde 10 ek puan verilmesi hakkında basın açıklaması düzenledi. Şube binasında yapılan açıklamada Çeker,  piyasa gözetim ve denetim yapanlara yüzde 10 ek puan verilmesine değinerek “Usulsüz işlemler yapılmasına karşıyız.  Haksızlık istemiyoruz ” ifadelerini kullandı.

‘CİMRİ DAVRANIYORLAR’

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Valiliğe gönderilen 04599 sayılı yazıya göre, piyasa gözetimi ve denetimi görevini yürüten personelin yüzde 10 ek puandan faydalanması gerekiyor. Çeker, “Ancak ilimizdeki bürokratlar, sanki personele verilecek ekonomik değeri kendi ceplerinden verilecekmiş gibi cimri davranarak, Bakan adına yazıyı imzalayan Zeki Korkut Ata’nın yazısını yok sayıyorlar” şeklinde konuştu.

‘UYGULAMA 9 AYDIR YAPILMIYOR’

Yapılan usulsüz işlemlerin kul hakkına girdiğini vurgulayan Başkan Ömer Çeker, “Peygamberimiz bir hadisinde, ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz’ buyurmuşlardır” diye konuştu. Buna rağmen yöneticilerin, çalışan ücretlerini ödememek konusunda ısrar ettiğini ifade eden Çeker, “Piyasa gözetimi ve denetimi görevini yürüten Çevre Sağlığı ve Teknisyenleri’nin her ay yüzde 10 ek puandan yararlandırılması gerektiği halde, 9 aydır bu uygulama yapılmamıştır” dedi.

‘HAKSIZLIĞA SON VERİLSİN’

Türk Sağlık Sen olarak, bu haksızlığa son verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çeker, çalışanlar için örnek bireysel başvuru dilekçeleri hazırladıklarını belirtti. Çeker, “Umarız idareler bu dilekçeleri dikkate alarak, yok saydıkları kul hakkını hatırlarlar, tövbe edip çalışanların emeğinin karşılığını verirler” diyerek, sözlerini noktaladı

24 Haz 2014 - 18:26 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.