Ünlü sanatçı hayatını kaybetti

Uzun süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kanser tedavisi gören Murat Göğebakan, saat 08.45 sıralarında tedavi gördüğü Bağcılar'daki Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etti. Yaklaşık 1 yıldır tedavi gören Göğebakan, son günler yoğun bakımda tutuluyordu. Göğebakan, akciğerindeki rahatsızlıktan dolayı tedavi görüyordu.1968 yılında Adana'da dünyaya gelen sanatçı Devlet Konservatuarı mezunuydu.1995 yılında İstanbul'a yerleşerek  müzik çalışmalarını sürdüren ve albümler çıkaran sanatçı 2010 yılından bu yana kan kanseri ile mücadele ediyordu.

MURAT GÖĞEBAKAN'IN DOKTORU:Sanatçı Murat Göğebakan, lösemi tedavisi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının doktoru bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Medipol Mega Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı, "Değerli sanatçımız Murat Göğebakan'ı bugün 08:45 itibariyle maalesef kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Bildiğiniz gibi kendisi 2009 yılından beri lösemi tedavisi görüyordu. 21 Temmuz 2014 Pazartesi günü, yani bundan 10 gün önce durumunun ağırlaşması üzerine hastanemize müracaat etti. Ciddi solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakıma aldık. Yoğun bakımda ilgili arkadaşlarla beraber 10 gün boyunca kendisini yakından takip ettik. Ancak yaptığımız bütün müdahalelere rağmen bugün kendisini kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" şeklinde konuştu.

KARDEŞ FERHAT GÖĞEBAKAN:Ünlü sanatçının kardeşi Ferhat Göğebakan ise gözyaşları içerisinde yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 25 gündür buradayız. Kalmamıza rağmen bir şey yapamadık. Hocalarımız ellerinden geleni yaptılar. Ama ay yüzlünüzü kaybettik. Ay yüzlünüzü yarın akşam memleketi Adana'ya götüreceğim. Ağabeyime son görevimi yerine getireceğim. Adana'da baba ocağına götürüp kara toprağa kendi ellerimle bırakıp çıkacağım. Hepimizin başı sağolsun. Ay yüzlünüz size elveda etti" dedi.

EV ARKADAŞI FERİDUN ÖZDEMİR: Son günlerde yaşanan hastane süreciyle ilgili bilgi veren ve Göğebakan ile aynı evi paylaşan arkadaşı Feridun Özdemir ise "Hepiniz biliyorsunuz Murat inançlı bir insandı. Son günlerinde rabbiyle muhabbet ede ede gitti. Sürekli onunla sohbet halindeydi. Bir ara kendine geldi. Sordum. Rabbinle muhabbet ediyor musun dedim. Gözleriyle evet dedi. Sevenlerine dua ediyor musun dedim. Evet dedi. Son iletişimimiz bu oldu."

OĞULU GÖĞEBAKAN: Babasıyla arkadaş gibi olduklarını belirten Bülent Göğebakan da yaptığı açıklamada "Allah mekanını cennet etsin. Baba beni bırakma dediğimde, Hagi futbolu bırakmaya karar verdiğinde, o zamanki yöneticilerden biri 'gönül istiyor ama ayaklar istemiyor' demişti Hagi'ye. Babam da 'gönül istiyor ama lösemi istemiyor' demişti bana. Allah mekanını cennet eylesin. Başımız sağolsun. Son günlerinde yanından hiç ayrılmadım. Eve dahi gitmedik. Aramızda çok yaş farkı olmadığından dolayı arkadaş gibiydik. Her sabah futbol muhabbeti yapardık. Futbolu çok severdi. Ülkesini çok severdi. Gerçekten bu ülkenin insanını çok severdi" dedi.

Hayatını kaybeden Murat Göğebakan için yarın Cuma namazı sonrasında Fatih Camii'nde cenaze töreni gerçekleştirilecek. Göğebakan'ın cenazesi Cumartesi günü Adana'da toprağa verilecek.

31 Tem 2014 - 16:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.