Ünlü:YHT seçim çalışması

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Büyükşehir’in Cuma günü açılışı yapılacak olan YHT’yi seçim taktiği olarak kullandığını ileri sürdü. Ünlü, Civelek’e ise Erdoğan amblemli şapkayı neden takmadığını sordu

İl binasında yaptığı açıklamada öncelikle Kadir Gecesi’ni kutlayan Ünlü, gündemi de değerlendirdi. Başbakan, Civelek ve Büyükşehir’i eleştiren Ünlü, yaptığı açıklamada Kadir Gecesi’ni de kutlamayı ihmal etmedi.

‘HALK İHSANOĞLU’NU SEÇTİ’

Konuşmasına ,“Öncelikle yarın akşam ihya edeceğimiz mübarek kadir gecenizi kutlar, ülkemiz ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim” diyerek başlayan Ünlü, “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’ nun Kocaelimize yapmış olduğu ziyaret ve vatandaşımızın kendisine göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kocaeli Türkiye’nin tamamı ile aynı kararı vermiş ve Sayın İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak bağrına basmıştır. Bu vesileyle göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan ötürü, tüm siyasi parti il başkanlarına, Kocaeli halkına teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

‘CESARET ÖDÜLÜNÜ İADE ETMELİ’

Hükümetin İsrail’le ticari ilişkilerini hala devam ettirmesini eleştiren Ünlü, “Hepimizi bu mübarek Ramazan ayında yasa boğan müteessir eden alçak İsrail’in Filistin halkına reva gördüğü zulüm ve Musul Kerkük’te yaşanan katliamlardır. Yüzlerce Müslüman ve Türk kanının akıtılması karşısında sahte pehlivanlıktan öteye gidemeyen, iktidar bulunmaktadır. 42 yıldır OECD üyeliğine Türkiye’nin vetosuyla alınmayan İsrail 2 yıl önce Türkiye’nin vetosunu kaldırmasıyla OECD üyeliğine kabul ediliyor, uçaklarımızın bakımı halen İsrail’de yapılıyor, İsrail ile yapılan ticari hacmimiz her geçen gün artıyorsa yalancı pehlivanlık yapmanın ve türbinlere oynamanın manası yoktur. Bu millet aptal değildir. Yahudi cesaret ödülü almış bir Başbakan bu ödülü iade etmediği müddetçe mitinglerde atıp tutması bir şey ifade etmemektedir” dedi.

BAŞBAKAN’I PEHLİVANA BENZETTİ

İsrail konusunda eleştirilerine devam eden Ünlü, “Daha konsolosluğumuzda esir alınan 48 konsolosluk ve emniyet görevlilerimizi iade alamayan, terör örgütüne adeta geri verin diye yalvaran Sayın Başbakan bu meseleyi çözmeden mitinglerde yağlı pehlivanlığa soyunmamalıdır. Bizler MHP olarak Gazze’de ve tüm Türk coğrafyasında Müslümanlara yapılan zulmü kınıyor, bu zulüm karşısında telin etmekten başka bir işe yaramayan hükümetin başını bir an önce çok zor hatta imkânsız olsa da asil bir Türk gibi düşünüp Türk gibi davranmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘SINIFTA KALDILAR’

Geçtiğimiz gün yağan yağmur sonrası göle dönen kent  için ‘Büyükşehir sınıfta kaldı’ diyen Ünlü, “Her fırsatta dile getirmeye gayret ettiğim üzere Kocaeli’nin iyi yönetilmediği gerçeği her geçen gün haklılığımızı ortaya çıkarmaktadır. Geçtiğimiz seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ucube metrobüsü kentin ortasına koyarak vatandaşın gözünü boyamayı başarmışsa da 10 dakikalık yağmur yağışına teslim olarak taksilerin ve otobüslerin yollarda kalma çaresizliğine düşmesi çok düşündürücüdür. Mangalda kül bırakmayan, trilyonluk alt yapılarla böbürlenen Büyükşehir bu yağmurlarda da sınıfta kalmıştır. Her yağmurdan sonra felaketlerle anılan ilimiz acaba daha kaç trilyon daha toprağın altına gömerek, birilerine peşkeş çekilerek kurtulacak diye merak etmekteyiz” dedi.

‘YHT HAZIR DEĞİL’

YHT açılışının seçim şovu olduğunu söyleyen Ünlü, “Şimdi de Büyükşehirden taktik alan Sayın Başbakan hızlı treni devreye sokarak seçim yatırımı yapmaya çalışmaktadır.  İlk denemelerinden sonra sürekli sorun çıkaran ve altyapısının henüz hazır olmadığı açıkça görülen hızlı tren çalışması beceriksizliklerinin işaret fişeklerinden birisidir.  Umarız deneme sürüşünde yaşanan elim hadiseler yüzlerce vatandaşımızın seyahat edeceği esnada tekrarlanmaz” şeklinde konuştu.

 ‘CİVELEK NEDEN ŞAPKA TAKMADI?’

İftar çadırlarını da Civelek’e soran Ünlü, “Son sözüm fakir fukaraya garip-gurabaya her zaman sahip çıktığını söyleyen ancak sofrasında sadece kuş sütünün eksik olduğu 3500 kişilik yemeği teşkilatlarına veren ve şapka dağıtan sayın il başkanına olacak. Sayın Civelek, belediyelerin iftar çadırı açmamaları kararı alınmışken bu karardan dönme ve tüm belediyelere mahalle iftarları verilmesi talimatı sizden çıkmış mıdır? Çıktıysa bunun sebebi ve adı devlet gücüyle Cumhurbaşkanlığı seçim propagandası çalışması mıdır? Ayrıca bir merakımızda; Başkalarına şapka taktırırken kendisi neden şapka takmamıştır? Takmamasının sebebi üzerinde Erdoğan amblemi bulunan bu şapkadan kendisine tavşan çıkmayacağını gördüğünden midir?” diye konuştu.

22 Tem 2014 - 17:41 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.