Uzmanlar, aileleri madde bağımlılığına karşı uyardı

Gültepe Gençlik Derneği’nin ‘Gençlerimizle Geleceğe Bakış’ konulu semineri geçtiğimiz gün Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sinevizyon gösterisiyle başlayan programa İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Gültepe Gençlik Derneği Başkanı Fahri Kazancı, Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü Nermin Koçoğlu Alım, Avukat Caner Karakadılar, Toplumsal Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Yiğit, İzmit’in tanınmış İş adamlarından Recep Yılmaz, Güç Medya Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Yılmaz, Güçmedya Genel Müdürü Fatih Eser, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

‘AİLELER EKSİK KALIYOR’

Açılış konuşmasını yapan Gültepe Gençlik Derneği Başkanı Fahri Kazancı, ailelerin çocukları eğitme konusuna tam anlamıyla hakim olamadıklarını belirterek derneğin kuruluş aşamasından bahsetti. Kazancı, “Sokağa çıktığında arkadaş bulamayan gençlerimiz, ne yazık ki ailelerinden uzaklaşıyor ve kötü alışkanlıklar ediniyor. Madde bağımlılığı ile hayattan kopuyorlar. Büyüklerimizden sadece nasihat değil, çözüm önerileri de bekliyoruz. Biz yedi arkadaş toplanarak bu derneği kurduk. İlk başladığımızda yedi kişiydik şimdi yüz yirmi yedi kişiyiz” dedi.

‘SİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR’

Ailelere öneriler de sunan Kazancı, “Bizler bu illeti mahallemizden temizleyeceğiz. Bu illetten kurtulmak isteyen birçok gencimiz var. İnşallah başaracaklar, başaracağız. Siz ailelere bu konuda çok büyük iş düşüyor. Çocuklarınızla arkadaş gibi olun. Onlarla dertleşin. Onları Koruyun kollayın, ilgilenin.’Bir yere gideceğim’ dediğinde ‘nereye giderse gitsin’ gözüyle bakmayın. Sorgulayın, araştırın” şeklinde konuştu.

‘ARKANIZDAYIZ’

Seminerde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan “Ülkeler artık diğer milletleri topla, silahla, tankla yıpratmıyor. Maalesef birçok emperyalist ülke bağımlılık yapıcı maddeleri yıpratmak istedikleri ülkelere teşvik ediyor. Bonzai diye bir madde çıktı. Tek bir kullanışta kalıcı ruh sağlığına sebep oluyor. Türkiye, bu konuyla ilgili büyük bir mücadele veriyor. Bizlerde her zaman Gültepe Gençlik Derneği’nin, gençlerle olan her işin arkasındayız, destekçisiyiz” dedi

10 Haz 2014 - 09:03 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.