Vali Topaca hakkında şok dinlenme iddiası

Son dönemde paralel yapı ile mücadele kapsamında bir çok operasyon yapılıyor. Bir yandan da bu yapının üst düzey bürokrat ve siyasetçileri dinlediği de iddia ediliyor. Dinleme skandallarından Kocaeli de payını aldı. Vali Ercan Topac

Son dönemde paralel yapı ile mücadele kapsamında bir çok operasyon yapılıyor. Bir yandan da bu yapının üst düzey bürokrat ve siyasetçileri dinlediği de iddia ediliyor. Dinleme skandallarından Kocaeli de payını aldı. Vali Ercan Topaca'nın “Paralel Yapı” tarafından yasadışı şekilde dinlendiği iddia edildi. Sabah Gazetesi’nde önceki gün yayınlanan habere göre olay, Kocaeli ilinde Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından emniyet bünyesinde yapılan yasadışı dinlemelere ilişkin soruşturma sırasında ortaya çıktı. Mülkiye müfettişleri önceki dönemlere ait dinleme kararları ve emniyet verilerini inceledikleri sırada Vali Ercan Topaca'nın telefonun dinlendiğini tespit etti.

Yapılan araştırmada Vali Topaca'nın telefonunun 26 Ağustos 2011-23 Eylül 2011 tarihleri arasında Kıvanç Araz takma adı ile dinlendiği iddia edildi. Özel yetkili mahkemeden alınan dinleme kararının gerekçesi ise organize suç örgütü üyesi olmak… İlde şok etkisine sebep olan olay sebebiyle bazı isimler ifadeye çağırıldı. Vali Topaca'nın da yasadışı dinleme sebebiyle şikâyetçi olacağı da öğrenildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi; “Sözde Selam soruşturması bahanesiyle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bakanlar, başbakanlık danışmanları, gazeteciler, iş adamları ve sivil toplum liderlerinden oluşan 2280 kişinin dinlendiği ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Filistin ve HAMAS liderleri ile yaptıkları görüşmeleri kayda alan şüpheli polislerden bir bölümü ‘devlet güvenliği açısından önem arz eden, gizli kalması gereken ve askeri casusluk suçunu oluşturan dinleme verileriyle ilgili içeriklerde imzalarının bulunduğu ve delilleri karartma şüpheleri olduğu’ gerekçesiyle tutuklanmıştı.”

31 Ağu 2014 - 16:14 - Kent Panosu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Çağdaş Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Çağdaş Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Çağdaş Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Çağdaş Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.